Γενικά

Βασικά σημεία των προκηρύξεων για τις διασυλλογικές διοργανώσεις πινγκ πονγκ 2023-2024

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εξέδωσε την Παρασκευή τις προκηρύξεις των διασυλλογικών διοργανώσεων για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Η ΕΦΟΕΠΑ δημοσίευσε την Παρασκευή τις προκηρύξεις για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα και τα Κύπελλα ομάδων πινγκ πονγκ, όπως και τη γενική προκήρυξη για το σύνολο των αγώνων της. Με δεδομένες τις αλλαγές στον αριθμό ομάδων, αλλά και στον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, θα σταθούμε σε βασικά σημεία των προκηρύξεων για τα διασυλλογικά.

Η Α1 και η Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών, για παράδειγμα, θα έχει από φέτος οκτώ ομάδες, όπως είχε αποφασιστεί πέρυσι γενικά για τις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες.
Η Α1 εθνική κατηγορία ανδρών-γυναικών θα γίνει από τις 11-12 Νοεμβρίου 2023 έως τις 20-21 Απριλίου 2024. Προβλέπονται πλέι οφ και θα γίνουν 30-31/03 για τις ομάδες της πρώτης τετράδας (θέσεις 1-4, που θ’ αναδείξουν και τον πρωταθλητή) και για τις υπόλοιπες, δηλαδή των θέσεων 5-8, μετά τους αγώνες των δύο γύρων (με την τελευταία ομάδα να πέφτει κατηγορία).

Το φινάλε θα γραφτεί τον Απρίλιο με τα κλασικά μπαράζ παραμονής για δύο θέσεις στην Α1 της επόμενης σεζόν.

Οι αθλητές που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα, για να αγωνιστούν στους αγώνες πλέι οφ ή μπαράζ σε οποιαδήποτε κατηγορία πρέπει να έχουν συμμετοχή τουλάχιστον στο 50% των αγώνων της κατηγορίας στη φάση των δύο γύρων.

Στη σύνθεση κάθε ομάδας σε κάθε αγώνα όλων των κατηγοριών, περιλαμβάνεται υποχρεωτικά στα ατομικά ένας αθλητής με δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές ομάδες. Αλλοδαποί αθλητές και αθλήτριες που μεταγράφονται από σωματεία του εξωτερικού έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται μόνο στα διασυλλογικά πρωταθλήματα ιεραρχίας και στις διοργανώσεις του Κυπέλλου.

Οι αγωνιστικές και των δύο Εθνικών κατηγοριών θα διεξαχθούν συγκεντρωτικά. Οι έδρες των αγωνιστικών θα οριστικοποιηθούν μετά την κλήρωση. Το διάστημα για τις δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων άρχισε την Παρασκευή και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 05/09 και ώρα 14:00.

Θ’ ακολουθήσουν συμπληρωματικές δηλώσεις συμμετοχής από την Τετάρτη 06/09 έως την Τρίτη 12/09 στις 14:00 και αφορούν στις θέσεις που προκύπτουν σε διασυλλογική κατηγορία από μη δήλωση συμμετοχής των ομάδων που έχουν δικαίωμα ν’ αγωνιστούν.

Το πρόγραμμα των αγωνιστικών ως προς τα γυμναστήρια διεξαγωγής και τον αριθμό αγώνων σε κάθε διήμερο της Α1 και της Α2 θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής.

Στο προοδευτικό «νοκ άουτ» των πλέι οφ σχηματίζονται δύο μίνι ταμπλό των τεσσάρων, ένα για τις θέσεις 1-4 και ένα για τις θέσεις 5-8, όπου συναντώνται στον πρώτο αγώνα η πρώτη ομάδα της φάσης του ενιαίου ομίλου με την τέταρτη και η δεύτερη με την τρίτη.

Στον δεύτερο αγώνα αγωνίζονται οι νικήτριες των δύο πρώτων αγώνων για την πρώτη και δεύτερη θέση και οι ηττημένες για την τρίτη και τέταρτη. Αντίστοιχα πάνε τα ματς και για τις ομάδες που κατετάγησαν στη φάση του ενιαίου ομίλου στις θέσεις 5-8.

Το σύστημα διεξαγωγής του κάθε αγώνα δεν αλλάζει. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα κατακτήσει πρώτη τέσσερις νίκες στους εφτά επί μέρους αγώνες. Η κάθε ομάδα συμμετέχει με τρείς αθλητές τουλάχιστον και πέντε το μέγιστο. Στο 3-3 γίνεται διπλό.

Τόσο για την Α1 όσο και για την Α2 οι κληρώσεις θα διενεργηθούν από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου κι ώρα 16:00.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x