Γενικά

Ολοκληρώθηκαν τα νέα δυνατά τεστ για τους Έλληνες διεθνείς στο WTT Feeder της Τσεχίας

Το Χάβιροφ της Τσεχίας έγινε η επόμενη στάση στα διαδοχικά World Table Tennis Feeder κι η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε κι εκεί.

Στο τουρνουά World Table Tennis Feeder του Χάβιροφ, το οποίο άρχισε την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη, συμμετείχαν τέσσερις πρωταθλητές μας, οι οποίοι βασικά είχαν το κίνητρο για βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα κι η Μαλαματένια Παπαδημητρίου αγωνίστηκαν στο απλό κι αποκλείστηκαν στα προκριματικά στην πρώτη μέρα του τουρνουά.

Ο Αγγελάκης σημείωσε μία νίκη και ηττήθηκε στον δεύτερο προκριματικό, ο Σγουρόπουλος έχασε στον ίδιο γύρο μετά από «bye», ενώ οι δύο αθλήτριες της Εθνικής γυναικών τα έδωσαν όλα για την πρόκριση σε αμφίρροπες αναμετρήσεις, ώσπου «λύγισαν» στα πέντε σετ κι έμειναν στον πρώτο προκριματικό γύρο. Όλοι τους, βέβαια, είχαν την ευκαιρία για νέα δυνατά τεστ, μάλιστα αυτοί ήταν οι τελευταίοι διεθνείς αγώνες πριν από την οριστικοποίηση της ελληνικής δήλωσης για το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης στο απλό.

Στο απλό ανδρών, ο Αγγελάκης (νούμερο 308 στον τρέχοντα πίνακα αξιολόγησης), άρχισε θετικά την προσπάθειά του και στο Χάβιροφ μετά από τη θετική πορεία στο Ντίσελντορφ και την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του γερμανικού Feeder. Στον πρώτο προκριματικό γύρο ήταν ιδιαίτερα σταθερός απέναντι στον αριστερόχειρα Σλοβακό Γιάκουμπ Ζελίνκα. Πήρε με διαφορά το πρώτο σετ, στην παράταση το δεύτερο και στην προσωρινή ισοφάριση βρήκε άμεσα τις λύσεις για να σημειώσει νέα νίκη κόντρα σε αθλητή με καλύτερη θέση στη διεθνή κατάταξη (Νο 236). Τα σετ: 11-4, 13-11, 7-11 και 11-8.

Στον δεύτερο προκριματικό υπήρχε ασιατικό εμπόδιο κι ήταν πολύ υψηλό. Ο Αγγελάκης κοντραρίστηκε με τον Χο Κβαν Κιτ από το Χονγκ Κονγκ (Νο 171). Έχασε με διαφορά το πρώτο σετ, αλλά αντέδρασε με επιτυχία. Στο 6-7 του δεύτερου σετ πήρε πέντε πόντους στη σειρά κι ισοφάρισε, όμως στο επόμενο δέχτηκε εκείνος μεγάλο σερί από τον αριστερόχειρα επιθετικό όταν το 2-2 μετατράπηκε σε 9-2.

Γενικά ο Κβαν Κιτ, τον οποίο ο Αγγελάκης αντιμετώπισε και στο διπλό του γερμανικού Feeder πριν από λίγες ημέρες, έδειξε τις μεγάλες του ικανότητες απέναντι στην άμυνα κι είχε τον έλεγχο του αγώνα (4-11, 11-7, 3-11, 6-11).

Ο Σγουρόπουλος (Νο 228) αντιμετώπισε λίγο αργότερα τον Άνταμ Ζούντι (Νο 219), βασικό αθλητή εδώ και χρόνια της εθνικής Ουγγαρίας. Ο Σγουρόπουλος δεν απέδωσε σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες. Έχασε με 3-0 σετ, καθώς δεν αξιοποίησε το ποιοτικό σερβίς του κι ο Ζούντι πέρασε με σωστή τακτική τις επιθέσεις του.

Στο δεύτερο σετ, ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών κατηγοριών βρέθηκε να χάνει 7-0, αντέδρασε και μείωσε, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει σε κάτι ουσιαστικό, ενώ στο τρίτο σετ πήρε τους δύο πρώτους πόντους στο σερβίς του Ούγγρου, όμως δέχτηκε άμεσα σερί πόντων κι επηρεάστηκε και ψυχολογικά (7-11, 7-11, 5-11).

Το πρωί είχαν μπει πρώτες στα τραπέζια οι αθλήτριές μας για την έναρξη στο ταμπλό των προκριματικών. Η Παπαδημητρίου (νούμερο 409 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) αντιμετώπισε στον πρώτο γύρο την Πολωνέζα Παουλίνα Κρίζιεκ (Νο 283), επίσης αριστερόχειρα αθλήτρια. Στο απολύτως ισορροπημένο παιχνίδι έχασε με την ελάχιστη διαφορά τα δύο πρώτα σετ και απάντησε με την ίδια δυσκολία. Στο πέμπτο σετ, η Κρίζιεκ δημιούργησε μια διαφορά και την κράτησε (10-12, 9-11, 12-10, 11-8, 5-11).

Επίσης, στον πρώτο προκριματικό η Τσεκούρα (Νο 406) συνάντησε δεύτερη φορά μέσα στον Απρίλιο τη Μάργκο Ντεγκράφ (Νο 259). Είχε αναμετρηθεί και στα προκριματικά του Feeder της Κροατίας με την πρωταθλήτρια από το Βέλγιο κι είχε ηττηθεί σε δυνατή αναμέτρηση. Αυτό, δυστυχώς, έγινε και τώρα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προηγήθηκε με εξαιρετική απόδοση και μπορούσε να κάνει και το 2-0 στα σετ και να γίνει φαβορί. Έχασε στο όριο, όμως, τα δύο επόμενα σετ κι έμεινε πίσω 2-1. Χωρίς να πτοηθεί, πήρε προβάδισμα στο τέταρτο σετ κι έφτασε στην ισοφάριση, όμως στο καθοριστικό τέταρτο σετ η Ντεγκράφ αξιοποίησε το δυνατό της ξεκίνημα (11-4, 10-12, 9-11, 11-5, 3-11).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x