Γενικά

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τάεκβοντο Κωφών: Χρυσό μετάλλιο ο Λιότσος στα -68κ. κι αργυρό η Γιάλλουρου στα -57κ.

Μετά το χάλκινο μετάλλιο στα μικτά ζευγάρια poomsae με τους Μαχαιρίδου-Καλαϊτζή, ακόμη δύο μετάλλια ήρθαν να προστεθούν για την ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Κωφών στο Μπίσκεκ.

Ο Παύλος Λιότσος επέστρεψε στον...θρόνο του. Μετά το ασημένιο μετάλλιο στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Κωφών στο Ιράν το 2021 ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, όπως το 2019 στη Σαμψούντα. Στο αγώνισμα Kyorugi στα -68κ. έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο δύο Κορεατών και τα κατάφερε. Αρχικά, στον ημιτελικό του Λιμ Γκουν Γιουν και στον τελικό του συμπατριώτη του, Κιμ Μιν Χο.

Η Αλεξάνδρα Γιάλλουρου στην «παρθενική» της εμφάνιση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, κατάφερε κι ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, στο Kyorugi γυναικών στα -57κ. Μετά από έναν εκπληκτικό ημιτελικό, επικράτησε της Μπερνέτ Μπαρσμέκοβα, αθλήτρια της διοργανώτριας χώρας με 2-0, και στον τελικό επικράτησε της Καζάκας Αϊζχαμόν Αμπντιλάτοβα, και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Οι αγώνες συνεχίζονται την Παρασκευή, με τις ελπίδες για ακόμη ένα μετάλλιο για την ελληνική αποστολή, καθώς αγωνίζεται η Ειρήνη Μαχαιρίδου στα -67κ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x