Πόλο

«Είμαστε στην κορυφή και συνεχίζουμε»

Ήρεμος με την επιστροφή της Εθνικής μας ομάδας στο ξενοδοχείο, ήταν ο Γιώργος Μορφέσης μετά την ήττα στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο στο Αϊντχόφεν. «Συνεχίζουμε, είμαστε οι κορυφαίοι της παγκόσμιας γυναικείας υδατοσφαίρισης. Επόμενος στόχος μας είναι το προολυμπιακό και η πρόκριση μας στο Λονδίνο», ήταν τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Ήρεμος με την επιστροφή της Εθνικής μας ομάδας στο ξενοδοχείο, ήταν ο Γιώργος Μορφέσης μετά την ήττα στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο στο Αϊντχόφεν.

«Συνεχίζουμε, είμαστε οι κορυφαίοι της παγκόσμιας γυναικείας υδατοσφαίρισης. Επόμενος στόχος μας είναι το προολυμπιακό και η πρόκριση μας στο Λονδίνο», ήταν τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού ο οποίος πρόσθεσε:

«Η νέα μας προσπάθεια ξεκίνησε εδώ στο Αϊντχόφεν. Πρώτος στόχος μας ήταν η είσοδος στους «4» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και η συμμετοχή μας έτσι στο Προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης. Τον πετύχαμε. Δεύτερος να παίξουμε στα μετάλλια. Τον πετύχαμε. Τρίτος να φτάσουμε στον τελικό. Τον πετύχαμε κι αυτόν. Χάσαμε βέβαια, είμαστε στενοχωρημένοι, αλλά αν πριν 3 χρόνια λέγαμε ότι συμβαίνει αυτό γιατί πήραμε αντί για το χρυσό το αργυρό μετάλλιο, σίγουρα θα μας περνούσαν για τρελούς».

Η στιγμή της Ασημάκη

Πριν την απονομή των μεταλλίων βραβεύτηκε από τη Len η Αλεξάνδρα Ασημάκη ως κορυφαία πολίστρια της Ευρώπης για το 2011 στις Γυναίκες, όπως και ο Ιταλός τερματοφύλακας Στέφανο Τεμπέστι στους Άνδρες.
Η απονομή των αργυρών μεταλλίων στην Εθνική μας ομάδα έγινε από τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Επιστροφή με ψηλά τα κεφάλια

Κάθε άλλο παρά κάτω το κεφάλι έχουν τα κορίτσια μας μετά την ήττα στον τελικό.

«Αλίμονο να σκύψουμε το κεφάλι επειδή χάσαμε στον τελικό. Αυτός είναι ο αθλητισμός. Χάσαμε ένα αγώνα, αλλά πήραμε το μετάλλιο και πάλι. Δεν τελειώσαμε εδώ, υπάρχει και το Λονδίνο. Ας το πάρουμε εκεί λοιπόν το χρυσό», είπε η Αντιγόνη Ρουμπέση και δίπλα της η Αγγελική Γερόλυμου συμφώνησε απολύτως: «Κάθε άλλο, Είμαστε παγκόσμιες πρωταθλήτριες και γυρίζουμε με ένα ακόμη μετάλλιο από Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μετά από δεύτερο συνεχόμενο τελικό. Λίγο είναι;».

Η αποστολή των "ασημένιων" κοριτσιών, επιστρέφει το απόγευμα (16:40) της Κυριακής με πτήση της Aegean από το Ντίσελντορφ.

Κορυφαία η Ντι Μάριο

Η Τάνια Ντι Μάριο αναδείχτηκε πολυτιμότερη παίκτρια του 14ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Γυναικών. Πρώτη σκόρερ, με τα 5 που έβαλε στον μικρό τελικό, η Ρίτα Κεστχέι της Ουγγαρίας με 19 γκολ. Ακολούθησε με 18 η Ίφκε φαν Μπέλκουμ και αμέσως μετά, με 16, οι Ιταλίδες Ρομπέρτα Μπιανκόνι και Τάνια Ντι Μάριο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x