Πόλο

Φινάλε στο Champions League με νίκη επί της Σπαντάου για τη Βουλιαγμένη

Η Βουλιαγμένη κέρδισε 10-6 την Σπαντάου, ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων του Champions League με την πρώτη της νίκη και πλέον στρέφεται στο Euro Cup.

Με νίκη αποχαιρέτησε η Βουλιαγμένη το φετινό Champions League ανδρών στην υδατοσφαίριση, καθώς επιβλήθηκε 10-6 της Σπαντάου στο κολυμβητήριο «Κύπρος» της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη.

Πλέον, το συγκρότημα του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς στρέφει την προσοχή του στο Euro Cup, όπου θα αγωνιστεί στη φάση των «16» τον προσεχή Μάρτιο.

Η Βουλιαγμένη έκανε το τέλειο πρώτο οκτάλεπτο σε άμυνα και επίθεση και προηγήθηκε 5-0, έχοντας 3/5 στον παίκτη παραπάνω (αλλά και 4/4 στον λιγότερο) και 2/2 πέναλτι.

Στη δεύτερη περίοδο, αντίθετα, η ελληνική ομάδα είχε κάποιες επιπόλαιες επιλογές στην επίθεση και επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να μειώσουν σε 5-2 και 6-3, με τον Γκμπαντάμασι να πετυχαίνει στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου το πρώτο γκολ της Σπαντάου σε παίκτη παραπάνω μετά από έξι αποτυχημένες προσπάθειες.

Στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου οι πρωταθλητές Γερμανίας με δύο διαδοχικά γκολ του Στρέλετσκι πλησίασαν σε απόσταση «αναπνοής» (6-5), αλλά ο Γούντχεντ έδωσε τη λύση από κοντά στον παίκτη παραπάνω, η Βουλιαγμένη βελτίωσε ξανά την άμυνά της και ο Παπασηφάκης σκόραρε στην κόντρα για το 8-5, σκορ με το οποίο μπήκαν οι δύο ομάδες στην τελευταία περίοδο.

Η εξέλιξη αυτή απογοήτευσε τους παίκτες της Σπαντάου (που χρειαζόταν νίκη στην κανονική διάρκεια του αγώνα για να έχει ελπίδες πρόκρισης), με συνέπεια ο ΝΟΒ να ανεβάσει ξανά τη διαφορά στο +5 (10-5) και να φτάσει χωρίς άγχος στη νίκη γοήτρου.

Τα οκτάλεπτα: 5-0, 1-3, 2-2, 2-1.

Διαιτητές: Σβαρτς (Ισραήλ), Κόριζνα (Πολωνία).

Βουλιαγμένη (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 1, Σπάχιτς 1, Καλογερόπουλος 3, Αλμύρας, Ούμποβιτς, Παπασηφάκης 3, Γούντχεντ 1, Καστρινάκης, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Χατζής, Ανδρεάδης.

Σπαντάου (Βλάντιμιρ Μάρκοβιτς): Μπάκσα, Γκμπανταμάσι 1, Αντρούσκεβιτς, Τσίρου 1, Τκατς 1, Γιούνγκλινγκ, Στρέλετσκι 2, Τομάσοβιτς 1, Ντικ, Σεντλμάγερ, Εϊμπραμσον, Μπανίτσεβιτς, Σπάικερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x