Πόλο

Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Βουλιαγμένη, λύγισε στα πέναλτι ο Πανιώνιος

Η Βουλιαγμένη επιβλήθηκε 11-10 του Πανιωνίου στα πέναλτι (6-6 κ.δ.) και προκρίθηκε στους τελικούς της Α1 πόλο ανδρών, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Λύγισε τον Πανιώνιο και προκρίθηκε στους τελικούς της Α1 πόλο ανδρών η Βουλιαγμένη, επικρατώντας 11-10 στα πέναλτι (6-6 κ.δ).

Ο ΝΟΒ έκανε το 2-1 στη σειρά και τσέκαρε το εισιτήριο για την πέμπτη διαδοχική παρουσία του σε τελικούς και ένατη από το 2011 (με παρένθεση τη σεζόν 2014-15, όταν δεν είχε προκριθεί, και το 2019-20, όταν δεν έγιναν τελικοί).

Στις τελικές μάχες για την κούπα θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, στο... καθιερωμένο ζευγάρι τελικών των τελευταίων χρόνων.

Ο Πανιώνιος, από την άλλη, ολοκλήρωσε τη φετινή υπέρβαση έχοντας εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ θα παλέψει με τον Απόλλωνα Σμύρνης στους μικρούς τελικούς για μια θέση στο Champions League.

Η Βουλιαγμένη προηγήθηκε στο παιχνίδι με 3-1, όμως οι «κυανέρυθροι» ισοφάρισαν στο 4-4, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Ο Μυλωνάκης έδωσε προβάδισμα ξανά στον ΝΟΒ για το 5-4, σκορ που έμεινε ως το φινάλε του τρίτου οκταλέπτου.

Ο Δήμου ισοφάρισε για τους Νεοσμυρνιώτες, με τον Καπότση να απαντάει για το 6-5. Το γκολ της ισοφάρισης πέτυχε ο Παπάκος για το 6-6.

Στα πέναλτι, ο Τζωρτζάτος απέκρουσε το πέναλτι του Μπραΐμη μετά το 9-9, με τους Γκιουβέτση και Σκουμπάκη να ευστοχούν στη συνέχεια και να χαρίζουν την πρόκριση στη Βουλιαγμένη.

Οκτάλεπτα: 4-3, 0-1, 1-0, 1-2, πέν. 5-4.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 2, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης 2, Τρούλος 2, Πάπαριτς, Λόζινα 1, Κωνσταντόπουλος, Χαλυβόπουλος Αρ. 1, Καπότσης 1, Κουρούβανης Ν. 1, Σκουμπάκης 1, Ανδρεάδης, Καστρινάκης, Σαπουνάκης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Σπούνερ 3, Μπραΐμης, Νταλάπας, Καλαϊτζής 1, Μουρατίδης, Παπάκος 1, Μοσκόφ 2, Δήμου Τάκης 2, Καπετανάκης, Καζάκος, Ζουρίδης, Κουκουνάς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x