Πόλο

Στριμώχτηκε και… ξέσπασε ο Ολυμπιακός: Διέλυσε τον Απόλλωνα και προκρίθηκε στους τελικούς!

Ο Απόλλων Σμύρνης έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως αυτός έδειξε τη δύναμή του, «καθάρισε» με σκορ 17-7 το τρίτο ματς και προκρίθηκε στους τελικούς της Α1 πόλο ανδρών

Τελικοί στην Α1 χωρίς τον Ολυμπιακό δεν γίνονται και οι «ερυθρόλευκοι» το απέδειξαν για ακόμα ξανά!

Οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν 17-7 του Απόλλωνα Σμύρνης, έκαναν το 2-1 στη σειρά των ημιτελικών και τσέκαραν το εισιτήριο για την 24η διαδοχική παρουσία τους σε τελικούς (με παρένθεση τη σεζόν 2019-20, που δεν έγιναν τελικοί λόγω covid-19).

Η «ελαφρά ταξιαρχία» έβαλε δύσκολα στο σύνολο του Θοδωρή Βλάχου, αφού επικράτησε στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς και στάθηκε ανταγωνιστική στο πρώτο ημίχρονο του τρίτου. Οι πρωταθλητές, όμως, πάτησαν... γκάζι στο δεύτερο μισό και περιμένουν να μάθουν ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουν στις τελικές μάχες για τον τίτλο, ανάμεσα σε Βουλιαγμένη και Πανιώνιο.

Το ματς έμεινε χαμηλά στο σκορ στο πρώτο οκτάλεπτο, με τις δύο ομάδες να μην βρίσκουν γκολ για περίπου έξι λεπτά. Συγκεκριμένα, ο Κολόμβος άνοιξε το σκορ στα 2:51, με τον Απόλλωνα να ισοφαρίζει με τον Γαρδίκα, ενώ ο Φουντούλης διαμόρφωσε το 2-2 του πρώτου οκταλέπτου.

Με γκολ των Γενηδοθνιά και Κολόμβου ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο 4-1, όμως ο Απόλλων απάντησε με Γούνα, που οριακά πέρασε τη γραμμή, και γκολ του Αλαμάννου για το 4-3.

Με εκατέρωθεν γκολ από Χρυσοσπάθη και Σολανάκη έγινε το 5-4, ενώ ο Δερβίσης έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό (6-4) ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν το σερί τους στο τρίτο οκτάλεπτο για το 8-4, όμως με επιμέρους σερί 3-1 ο Απόλλων σε 9-7. Από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο, έτρεξε σερί οκτώ τερμάτων και διαμόρφωσε το τελικό 17-7.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 5-3, 6-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Γούβης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε, Μουρίκης 2, Κολόμβος 2, Χρυσοσπάθης 4, Φιλίποβιτς 1, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Καβουσανός, Αλαμάνος 1, Γαρδίκας 1, Μόκκας, Γωνιωτάκης 2, Κίτσος, Γκουσάροφ 1, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς, Γούνας 1, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Δραγώνας, Τουρκομένης, Κότσκαρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x