Πόλο

Δερβίσης στο sport-fm.gr: «Δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμα τον στόχο μάς»

Ο Γιώργος Δερβίσης μίλησε στο sport-fm.gr για την πρόκριση της Εθνικής στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού πόλο, μέχρι… την επόμενη!

Την παρουσία της στον τελικό του Παγκόσμιου πρωταθλήματος, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού εξασφάλισε η Εθνική πόλο ανδρών, μετά τη μεγάλη νίκη της επί της Σερβίας στα ημιτελικά.

Ο Γιώργος Δερβίσης μίλησε στον sport-fm.gr για τη μεγαλύτερη επιτυχία που έχει πετύχει η Εθνική, τονίζοντας πως ο στόχος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Επίσης, αναφέρθηκε στα στοιχεία της νίκης επί των Σέρβων, αλλά και στην Ουγγαρία, που θα βρει απέναντί της η «γαλανόλευκη» στον τελικό του Σαββάτου (29/07 - 12:00).

Αναλυτικά, όσα είπε στον Γιώργο Ζαχαρίου:
-Πώς αισθάνεστε για τη νίκη; Είναι μια από τις κορυφαίες, αν όχι η κορυφαία εμφάνιση της Εθνικής;

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι σίγουρα μετά από αυτή τη νίκη και τη θεωρούμε αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες, αλλά μέχρι την επόμενη δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμα τον στόχο μάς».

-Έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι αντιμετωπίσατε μια ομάδα που ήταν και στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων; Το βλέπατε σαν μια ευκαιρία για «εκδίκηση»;

«Όχι, δεν θέλαμε να πάρουμε εκδίκηση. Θέλαμε απλά να φτάσουμε πιο κοντά στον στόχο μας να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες και να φτάσουμε εκεί που αξίζουμε, δηλαδή στον τελικό»

Ποια θεωρείς ότι ήταν τα στοιχεία που έφεραν την τόσο επιβλητική νίκη σήμερα;

«Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος. Μπήκαμε με το μαχαίρι στα δόντια και ακολουθήσαμε πίστα καθ’ όλη την διάρκεια τα σχέδια μας σε άμυνα και επίθεση. Είχαμε διαβάσει καλά τις κινήσεις τους στην επίθεση και είχαμε προσαρμοστεί ανάλογα».

-Είσαι από τους παλαιότερους σε αυτή την ομάδα..Με τεράστιες διακρίσεις. Θεωρείς ότι είναι η πιο επιτυχημένη φουρνιά αυτή;

«Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε συγκρίσεις, αλλά λόγω αποτελεσμάτων πιστεύω πως ναι»

Είναι πολλοί πλέον αυτοί που θεωρούν ότι το πόλο είναι το Εθνικό μας άθλημα και η Εθνική είναι η... «επίσημη αγαπημένη». Το πιστεύετε ως ομάδα αυτό μετά από τόσες διακρίσεις;

«Πιστεύω θα έπρεπε να είναι εθνικό μας σπορ, αλλά καλώς η κακώς είναι το λιγότερο προβεβλημένο άθλημα. Σίγουρα μετά τις τελευταίες επιτυχίες βλέπουμε και βιώνουμε μεγαλύτερη αναγνώριση απ’ ότι πριν αλλά και την αγάπη του κόσμου»

Υπήρχε «προτίμηση» για αντίπαλο; Είδαμε την Ουγγαρία να παίρνει την πρόκριση αλλά και η Ισπανία έχει κάνει τρομερά βήματα προόδου. Θεωρείς ότι και οι δυο ήταν στα μέτρα της Εθνικής;

«Και οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές. Η Ουγγαρία είναι κλασική υπερδύναμη και η Ισπανία πρωταγωνίστρια σε όλες τις διοργανώσεις τα τελευταία 4-5 χρόνια δεν είχαμε κάποια συγκεκριμένη προτίμηση. Προτιμάμε την… καλή μας μέρα. Όταν την έχουμε τότε ο κάθε αντίπαλος είναι καλοδεχούμενος με σεβασμό και κανένα φόβο»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x