Πόλο

Πρόκριση στα πέναλτι και… φουλ για 5η θέση στον κόσμο η Εθνική Ανδρών!

Η Εθνική πόλο ανδρών λύγισε το Μαυροβούνιο μετά από μεγάλη μάχη που κρίθηκε στα πέναλτι (14-13, κ.δ. 10-10) και έκανε το πρώτο για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχας.

Έδειξε χαρακτήρα μετά τον αποκλεισμό η Εθνική πόλο ανδρών, που λύγισε στα πέναλτι (14-12, κ.δ. 10-10) το Μαυροβούνιο στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8 του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έδωσε ένα ματς… θρίλερ απέναντι στους Μαυροβούνιους και κατάφερε να βγει ζωντανή. Πλέον, βρίσκεται μία νίκη μακριά από την κατάκτηση της πέμπτης θέσης του κόσμου, που θα κριθεί το Σάββατο (17/2) απέναντι στον νικητής της αναμέτρησης Σερβία-Ουγγαρία.

Η Ελλάδα είχε τον έλεγχο του ματς, χωρίς να ξεφεύγει πάνω από δύο γκολ σε κανένα σημείο, με τους Μαυροβύνιους να ισοφαρίζουν συνεχώς. Ο Φουντούλης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο ματς, με τον Σπάιτς να ισοφαρίζει αμέσως. Ο Γκίλλας έκανε το 2-1, με τους Μαυροβούνιος να απαντούν ξανά για το 2-2 της πρώτης περιόδου.

Ο Νικολαΐδης έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη «γαλανόλευκη» (3-2), με το Μαυροβούνιο να παίρνει για πρώτη -και μοναδική- φορά τον έλεγχο του σκορ, μετά από σερί δύο τερμάτων για το 4-3. Ο Κάκκαρης ισοφάρισε αμέσως και ο Παπανικολάου επανέφερε το προβάδισμα στα χέρια της Ελλάδας (5-4), ενώ ο Κάκαρης πέτυχε το τρίτο σερί γκολ της Εθνικής για το 6-4. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο Ράντοβιτς μείωσε σε 6-5.

Το Μαυροβούνιο ισοφάρισε στις αρχές της τρίτης περιόδου, με την Ελλάδα να απαντάει ξανά με δύο γκολ για το 8-6 της τρίτης περιόδου.

Το ματς έγινε ξανά θρίλερ στο φινάλε. Το Μαυροβούνιο βρήκε δύο γρήγορα γκολ για το 8-8, ενώ οι δύο ομάδες έφτασαν ισόπαλες (9-9) στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Γκιουβέτσης στα δώδεκα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα, όμως το Μαυροβύνιο «απάντησε» με buzzer beater και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Το πρώτο πέναλτι ήταν χαμένο για τους Μαυροβούνιους. Ακολούθησαν από ένα εύστοχο πέναλτι για κάθε ομάδα (11-11), με τον Γκιουβέτση να αστοχεί και να φέρνει ξανά το ματς σε ισορροπία. Νέο άστοχο πέναλτι του Μαυροβουνίου αναπτέρωσε τις ελπίδες της Εθνικής που ήταν αλάνθαστη από κει και πέρα, πανηγυρίζοντας, τελικά, τη νίκη.



Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-4, 1-2, 4-2, 3-4 (πεν)

Μαυροβούνιο: Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν 1, Πέρκοβιτς, Μάριτς, Πόπαντιτς 1, Βίντοβιτς, Ράντοβιτς Ν. 3, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Ράντοβιτς Β. 1, Τεσάνοβιτς, Μίρσιτς 1, Βούγιοβιτς 1.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Γκίλας 1, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος, Παπανικολάου 1.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x