Γενικά

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παρά-Αθλημάτων: Πρωταθλητής Ευρώπης και πάλι ο Πολυχρονίδης

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό Μπότσια της κατηγορίας BC3 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παρά-Αθλημάτων και διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη χρονιά.

Σε έναν τελικό στον οποίο δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλό του, τον Βρετανό Γουίλ Άρνοτ, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης έδειξε από την αρχή την κυριαρχία του και με εξαιρετική στρατηγική στο παιχνίδι κέρδισε άνετα 6-2 στον τελικό του Μπότσια της κατηγορίας BC3 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παρά-Αθλημάτων του Ρότερνταμ κι ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης για τρίτη συνεχόμενη φορά στην καριέρα του.

Στην τέταρτη θέση η Ντέντα
Στην ίδια κατηγορία στις γυναίκες, η Άννα Ντέντα (με ramp operator τη Χριστίνα Ντέντα), σε ένα δύσκολο παιχνίδι έχασε στον «μικρό» τελικό από τη Σουηδή Μαρία Μπέρστρομ με 6-1. Η Σουηδή ξέφυγε στο σκορ στα δύο πρώτα σετ, οπότε ήταν δύσκολο για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να «γυρίσει» το παιχνίδι.

Την Κυριακή στα ζευγάρια στην κατηγορία BC3 θα αγωνιστούν μαζί Ντέντα και Πολυχρονίδης για μια θέση στον τελικό.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Μέντζου στη BC4 – Τέταρτος ο Σουλάνης στην BC1
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Χρυσή Μόρφη-Μέτζου στο Μπότσια στην κατηγορία BC4 των γυναικών. Αγωνίστηκε στον «μικρό» τελικό της κατηγορίας κι επικράτησε της Αζέρας Αγκάγιεβα με 6-0, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Στην κατηγορία BC1 ανδρών, ο Παναγιώτης Σουλάνης έφτασε μια μπάλα πριν το βάθρο. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση, καθώς στον «μικρό» τελικό ηττήθηκε από τον Πορτογάλο Αντρέ Ράμος με 4-3 στην τελευταία του μπαλιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x