Γενικά

Στην Ισπανία και για το Europe Cup πινγκ πονγκ γυναικών ο Παναθηναϊκός

Στα γραφεία της ETTU Στο Λουξεμβούργο έγιναν οι κληρώσεις για το στάδιο 2 στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Europe Cup πινγκ πονγκ.

Η κλήρωση σε Τσάμπιονς Λιγκ και Europe Cup πινγκ πονγκ είχε, φυσικά και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς γι’ άλλη μια χρονιά τα γαλανόλευκα χρώματα εκπροσωπούνται και σε συλλογικό και σε ατομικό επίπεδο. Η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού καταρχάς, μετά τον αποκλεισμό της πριν από λίγες ημέρες στα γκρουπ του σταδίου 1 του Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζει την ευρωπαϊκή της πορεία στο στάδιο 2 του Europe Cup.

Στην Ισπανία βρέθηκε την περασμένη βδομάδα για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, στην Ισπανία θ’ αγωνιστεί και για το δεύτερο τη τάξει Κύπελλο της «γηραιάς ηπείρου». Κληρώθηκε στο τρίτο γκρουπ με αντιπάλους την ισπανική Μουζέο ντε λα Αλμέντρα Φρανσίσκο Μοράλες και τη ρουμανική Κονστάντζα.

Στην ίδια διοργάνωση έχει προχωρήσει η LZ Λιντς Φρόσμπεργκ της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου. Είναι στο πρώτο γκρουπ και θα πάει τον Οκτώβριο στην Πορτογαλία για ν’ αντιμετωπίσει την τοπική Μιραντέλα και την τσέχικη ΗΒ Οστρόφ.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών απέμενε η συμπλήρωση των τεσσάρων γκρουπ με ομάδες που θα προκρίνονταν από το στάδιο 1. Η πολωνική Μπογκόρια Γκρότζισκ του Παναγιώτη Γκιώνη, εκτός από την επικεφαλής γερμανική Νόι Ουλμ, θα έχει στο δεύτερο γκρουπ και την τσέχικη ΗΒ Οστρόφ.

Η ETTU στο ρεπορτάζ της έδωσε και πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής: «Στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών οι νικητές των τεσσάρων ομίλων του σταδίου 1 προκρίθηκαν για να προστεθούν στους οκτώ πρώτους seeders. Η δεύτερη φάση θα αποτελείται από αγώνες εντός κι εκτός έδρας (δύο γύροι). Οι τέσσερις δεύτεροι της δεύτερης φάσης θα υποβιβαστούν στα προημιτελικά του Europe Cup.

Οι τέσσερις τρίτες ομάδες από το στάδιο 2 θα ολοκληρώσουν τη φετινή ευρωπαϊκή παρουσία τους. Οι τέσσερις νικητές από το στάδιο 2 θα μπουν στην τελική φάση, η οποία θα περιλαμβάνει ημιτελικούς και έναν τελικό και θα διεξαχθεί σε μορφή Final 4. Το Saarbrucken της Γερμανίας θα φιλοξενήσει φέτος το τουρνουά F4.

Στο Europe Cup ανδρών και γυναικών οι τέσσερις όμιλοι στο στάδιο 2 θα διεξαχθούν σε μορφή ενιαίου γύρου μέσα σε δυο-τρεις ημέρες και σε μία τοποθεσία για κάθε όμιλο.

Οι ομάδες, που θα τερματίσουν στη δεύτερη, τρίτη ή και τέταρτη θέση των ομίλων τους, με εξαίρεση εκείνες που έχουν ήδη υποβιβαστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ στο Europe Cup, θα υποβιβαστούν στο Europe Trophy.

Οι τέσσερις νικητές και οι τέσσερις δεύτεροι από τη φάση 2 θα προκριθούν στον τρίτο γύρο του Europe Cup.

Το στάδιο 3 θ’ αποτελείται από αγώνες εντός κι εκτός έδρας (διπλός γύρος). Οι νικητές των αναμετρήσεων του σταδίου 3 θα προχωρήσουν στα προημιτελικά και θα αγωνιστούν με τις ομάδες που υποβιβάστηκαν από το Τσάμπιονς Λιγκ (δεύτερες του σταδίου 2 της διοργάνωσης). Οι προημιτελικοί, ημιτελικοί και τελικοί στο Europe Cup θα διεξαχθούν, επίσης, ως αγώνες εντός κι εκτός έδρας (διπλός γύρος).

Ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Λιναρές της Ισπανίας. Για το τρίτο γκρουπ έχει αντιπάλους τη Μουζέο ντε λα Αλμέντρα Φρανσίσκο Μοράλες από τη διοργανώτρια χώρα και την Κονστάντζα της Ρουμανίας και, σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου, το στάδιο 2 θα γίνει μέσα στο διάστημα από τις 17 έως τις 22 Οκτωβρίου.

Μέσα στις ίδιες ημερομηνίες είναι ν’ αγωνιστεί και η LZ Λιντς Φρόσμπεργκ της Παπαδημητρίου για το πρώτο γκρουπ. Στην Πορτογαλία θα βρει απέναντί της την τοπική Μιραντέλα και την τσέχικη ΗΒ Οστρόφ.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη ήξερε ότι έχει επικεφαλής τη Νόι Ουλμ στο δεύτερο γκρουπ και τώρα έμαθε και την ομάδα από την τρίτη σειρά των seeding, την ΗΒ Οστρόφ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της διοργάνωσης, τα νέα γκρουπ πρέπει να έχουν αρχίσει στο διάστημα 10-15 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x