Κολύμβηση

Στον τελικό των 50μ. ελεύθερο ο Γκολομέεβ!

Ο Κριστιαν Γκολομέεβ προκρίθηκε στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο της Φουκουόκα.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ πήρε την πρόκριση για τον τελικό των 50μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στην Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

Ο 30χρονος πρωταθλητής, που έχει ήδη εξασφαλίσει παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, συμμετείχε στην πρώτη ημιτελική σειρά του αγωνίσματος και τερμάτισε στην τέταρτη θέση με χρόνο 21.85. Συνολικά προκρίθηκε στον αυριανό τελικό με την έβδομη επίδοση.

Ο Γκολομέεβ έχει ήδη λάβει μέρος σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ το 2019 ήταν αργυρός στο Παγκόσμιο της Γκουαντζού.

O αυριανός (29/7, 14:09) τελικός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα είναι ο πέμπτος στην καριέρα του, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που κατέχουν ο Άρης Γρηγοριάδης και ο Γιάννης Δρυμωνάκος (ο Γκολομέεβ βέβαια είναι ο μόνος με πέντε τελικούς σε ένα αγώνισμα).

Μακράν ταχύτερος και στους ημιτελικούς ήταν ο Αυστραλός Κάμερον ΜακΙβόι, που τερμάτισε σε 21.25 και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Τον ακολούθησαν ο Αμερικανός Τζακ Αλεξι με 21.60 και ο Βρετανός Μπεν Πράουντ -που είναι ο κάτοχος του τίτλου- με 21.61, ενώ προκρίθηκαν επίσης: ο Αυστραλός Αϊζακ Κούπερ (21.65), ο Τζόρνταν Κρουκς από τα Νησιά Κέιμαν, πρωταθλητής κόσμου στην 25άρα πισίνα (21.73), ο Ιταλός Λεονάρντο Ντεπλάνο (21.74) και ο Καναδός Τζος Λιέντο Εντουαρντς (21.88). Εκτός τελικού έμεινε ο βετεράνος Γάλλος Φλοράν Μανοντού, Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο, που περιορίστηκε στη 12η θέση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x