Τένις

Ναδάλ: «Πολύ πιθανό να είναι η τελευταία μου χρονιά»

Σε ανάρτηση στην οποία αναφέρει πως είναι πολύ πιθανό να αποσυρθεί από την ενεργό δράση προχώρησε ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ συνεχίζει να δουλεύει με στόχο την επιστροφή του στη δράση, αλλά όπως φαίνεται το 2024 θα είναι η τελευταία χρονιά της εκπληκτικής καριέρας του.

Ο 37χρονος Ισπανός δημοσίευσε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο αναφέρει πως είναι πολύ πιθανό να αποσυρθεί αφήνοντας, όμως, κάθε ενδεχόμενο ανοικτό.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Ράφα Ναδάλ:
«Πολλές φορές σκέφτηκα πως δεν είχε νόημα να συνεχίσω να παίζω. Είναι πολλά χρόνια, πολλές ώρες δουλειάς που δεν είχαν αποτέλεσμα, αλλά ακόμα σκέφτομαι αυτό που είχα πει στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που έδωσα: ότι δεν αξίζω να κλείσω την καριέρα μου σε μια αίθουσα που δίνω συνέντευξη Τύπου. Θέλω να την κλείσω με διαφορετικό τρόπο. Πάλεψα και κράτησα την ελπίδα μου για να το καταφέρω να συμβεί αυτό.

Με αμφιβολίες, με άσχημες στιγμές, πολύ άσχημες ή καλύτερες, αλλά πιστεύω πως είχα τους σωστούς ανθρώπους γύρω μου, όπως και σε όλη την καριέρα μου, την οικογένειά μου, την ομάδα μου, φίλους... Όλοι τους με βοήθησαν να βρίσκομαι εδώ σήμερα και να έχω την επιλογή να επιστρέψω στους αγώνες. Και επίσης η επιθυμία του κόσμου να με δει να αγωνίζομαι ξανά είχε επίσης σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινότητά μου.

Είναι μια πραγματικότητα πως είναι πολύ πιθανό αυτή να είναι η τελευταία μου χρονιά. Υπάρχει πιθανότητα να είναι μισός χρόνος, υπάρχει πιθανότητα να είναι ολόκληρος, υπάρχει πιθανότητα να μην μπορέσω να παίξω στα τουρνουά που θέλω. Έτσι έχουν τα πράγματα τώρα, δεν είμαι σε θέση να απαντήσω αυτά τα ερωτήματα. Μπορώ μόνο να πω ότι θα επιστρέψω στα τουρνουά, ότι συνεχίζω να έχω στο κεφάλι μου ότι το λογικό είναι αυτή να είναι η τελευταία μου χρονιά και σκοπεύω να απολαύσω μ' αυτόν τον τρόπο τα τουρνουά.

Δεν θέλω να το ανακοινώσω ακόμα, γιατί στο τέλος δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί και πρέπει να δώσω στον εαυτό μου τη δυνατότητα να μην εγκλωβιστεί σε κάτι που θα πω. Πιστεύω πως έτσι θα είναι, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, γιατί έχω δουλέψει σκληρά για να βρεθώ πίσω στους αγώνες. Οπότε αν ξαφνικά τα πράγματα αλλάξουν και η φυσική μου κατάσταση μου επιτρέψει να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω, τότε γιατί να βάλω ημερομηνία; Δεν υπάρχει λόγος
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x