Στίβος

Στη Νότια Αφρική η προετοιμασία της Τζένγκο

Η Ελίνα Τζένγκο από την ημέρα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου σημείωσε μια σειρά από επιτεύγματα στη μικρή μέχρι τώρα καριέρα της.

Το σημαντικότερο για την Ελίνα Τζένγκο είναι ότι ακόμη και στις δύσκολες στιγμές της καριέρας της κατάφερε να μείνει προσηλωμένη στον στόχο της. «Κινούμαστε σε δυνατούς ρυθμούς προπόνησης εδώ και καιρό. Έχω μεγάλη όρεξη για την επόμενη χρονιά. Το 2023 ίσως κάποια πράγματα δεν πήγαν όσο καλά θα ήθελα. Ωστόσο, μπορώ να πω πως τελικά ήταν μια καλή χρονιά. Έμαθα πολλά την περασμένη σεζόν, το σημαντικότερο πως για να μπορώ να πετυχαίνω τους στόχους μου πρέπει να διασκεδάζω τη συμμετοχή μου στους αγώνες. Όταν δε συμβαίνει αυτό ακόμη και η τεχνική μου δεν είναι όπως πρέπει.

Το 2023 ταλαιπωρήθηκα αρκετά κι από τον ώμο κι ήταν και αυτή μια παράμετρος που δεν μου επέτρεψε να παρουσιαστώ όσο καλά θα ήθελα. Είμαι πολύ καλά, δουλεύω σκληρά, ώστε την επόμενη χρονιά να διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό στους σημαντικούς αγώνες», τόνισε αρχικά η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό και συμπλήρωσε:

«Στις 3 Δεκεμβρίου αναχωρούμε μαζί με τον Οδυσσέα Μουζενίδη και τον προπονητή μας για τη Ν. Αφρική, όπου θα παραμείνουμε μέχρι και τις 24 του ίδιου μήνα. Περιμένω με ανυπομονησία την προετοιμασία, καθώς εκεί θα βρούμε τις ιδανικές εγκαταστάσεις, καλό καιρό, καθώς κι αθλητές κι αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Στόχος είναι να κάνουμε τον πρώτο μας αγώνα στη χρονιά στο τέλος Φεβρουαρίου στο χειμερινό κύπελλο ρίψεων, ενώ έπειτα είναι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων.

Φέτος, αποφάσισα να αφήσω λίγο στην άκρη τη σχολή μου, ώστε να περιορίσω και τις μετακινήσεις και την κούραση και να αφοσιωθώ αποκλειστικά στην προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x