Βόλεϊ

Volley League: Hμιτελικά, πράξη δεύτερη, σε Πυλαία και Νέα Σμύρνη

Mε τις δεύτερες αναμετρήσεις μεταξύ ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού και Μίλωνα-Ολυμπιακού συνεχίζεται η φάση των ημιτελικών της Volley League ανδρών.

Με τα φώτα στραμμένα σε Πυλαία και Νέα Σμύρνη συνεχίζεται απόψε η δεύτερη «πράξη» των ημιτελικών της Volley League ανδρών.

To πρόγραμμα ανοίγει στις 17:00 (ΕΡΤ-3) στο «Παλατάκι», όπου ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να φέρει στα ίσα τη σειρά με τον Παναθηναϊκό! Οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι που έκαναν το 3/3 φέτος απέναντι στον «δικέφαλο του βορρά» τον οποίο νίκησαν 3-1 σετ στο Μετς στον πρώτο ημιτελικό παίρνοντας το πάνω χέρι για την πρόκριση στους φετινούς τελικούς. Υπενθυμίζεται πως η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις 3 νίκες.

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, 17.00 (ΕΡΤ-3 H.D.): Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Γεωργιάδης Εμμ., Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Βασδέκης, Λούμσι, Γραμματεία: Χατζηγεωργίου.

O προπονητής του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλενκόσκι δήλωσε στο acpaok.gr: «Ο πρώτος ημιτελικός έδειξε ότι έχουμε ποιότητα και όλες τις δυνατότητες ώστε να παίξουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είχαμε την μεγάλη ευκαιρία ακόμα και να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι αλλά σε σημαντικές στιγμές δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει ατομικά εξαιρετικούς παίκτες, οι οποίοι μπορούν να τελειώσουν σημαντικές στιγμές του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά, έγινε απλά το 1-0 σε μία σειρά η οποία κρίνεται στις τρεις νίκες. Την προηγούμενη σεζόν είχαμε την ίδια συνθήκη, όπως και σε αυτή, θα παίξουμε κόντρα στον Παναθηναϊκό πολλά παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι στο δεύτερο παιχνίδι, ελπίζω στην έδρα μας ότι μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα, και θα διορθώσουμε τα λάθη του πρώτου παιχνιδιού. Φυσικά η έδρα κάθε ομάδας την βοηθάει. Αυτό φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι, καθώς όταν ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε δύσκολη θέση, βρήκε κίνητρο και ενέργεια μέσω της υποστήριξης του κόσμου να ανατρέψει την κατάσταση. Ελπίζω και εμείς με την υποστήριξη του κόσμου μας, να διορθώσουμε τα εύκολα λάθη που κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι, να βρούμε κίνητρο και να μην τα παρατήσουμε ό,τι και αν συμβεί. Θα τα δώσουμε όλα για να κάνουμε μία μεγάλη σειρά παιχνιδιών».


Ο Βέλγος διαγώνιος του ΠΑΟΚ Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις δήλωσε στο acpaok.gr: «Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδια για εμάς, διότι θέλουμε να ισοφαρίσουμε την σειρά. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, διότι ο Παναθηναϊκός πιέζει πολύ με το σερβίς του, αλλά τώρα θα παίξουμε στην έδρα μας. Αυτό πιστεύω ότι είναι και το «κλειδί» του παιχνιδιού, όποια ομάδα σερβίρει καλύτερα και αντέξει παράλληλα την πίεση, θα έχει το πλεονέκτημα. Φυσικά υπάρχει και το πνευματικό κομμάτι, στο οποίο θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Όπως είπε και ο Κοκκινάκης, σε τέτοιες σειρές πρέπει να έχει «αμνησία», διότι πρόκειται για μία παρτίδα σκάκι, όπου χρειάζεται να ξεχάσεις τι έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι, αλλά να διορθώσεις τα λάθη σου ενόψει του επόμενου».

Ο Ιταλός ακραίος του Παναθηναϊκού Γίρι Κόβαρ είπε: «Έχουμε μπει από τη Δευτέρα σε μια σειρά αγώνων που πλέον δεν υπάρχει για εμάς κανένα εύκολο ματς μέχρι τη λήξη της σεζόν. Όλοι οι αγώνες είναι καθοριστικοί και κρίνουν τίτλους άμεσα ή έμμεσα, οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια για ήττες. Οφείλουμε να είμαστε καλύτεροι από τον πρώτο αγώνα που ήταν στην έδρα μας και πρέπει να καταβάλλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια για να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ στην έδρα του. Ασφαλώς θα ναι πολύ δύσκολος αγώνας και ο αντίπαλος θα ασκήσει πίεση την οποία πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και να βγάλουμε την ποιότητα και τη δυναμική μας ως ομάδα»

Σε 83 αγώνες πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός προηγείται στις νίκες 51-32.

Θυμηθείτε πως είχε επικρατήσει στο πρώτο ματς ο Παναθηναϊκός:



Λίγες ώρες αργότερα στη Νέα Σμύρνη (20:30, Live Streaming ESAP T.V. You Tube) ο εξαιρετικός και τη φετινή σεζόν, Μίλωνας, θα επιδιώξει την ισοφάριση απέναντι στον Ολυμπιακό, θέλοντας να μπει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει στο πρώτο ματς πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 3-0 και πάνε σε ένα γήπεδο στο οποίο γνώρισαν την πρώτη τους φετινή ήττα εντός των συνόρων.

Σε 16 αναμετρήσεις στο παρελθόν ο Ολυμπιακός προηγείται 15-1 του Μίλωνα.

Γυμναστήριο «Κροίσος Πέρσης» Ν. Σμύρνης, 20.30 (Live Streaming T.V. ESAP You Tube): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Φραγκάκης, Βουδούρης, Παρατηρητής: Καπάνταης, Επόπτες: Κώτσιας, Παυλάκης, Γραμματεία: Καλιγέρη.

Ο προπονητής του Μίλωνος, Σάκης Ψάρρας, δήλωσε: «Οι φιλοδοξίες μας και τα "θέλω" μας δεν έχουν σταματήσει με την κατάκτηση της 3ης θέσης στην κανονική περίοδο. Όπως έχω πει πολλές φορές πάνω από τα αποτελέσματα μετράει ο τρόπος που αγωνίζεται μία ομάδα. Αυτό που θέλω είναι να παίξουμε σωστά κι ας χάσουμε. Να κάνουμε αυτό που ξέρουμε σε όλους τους τομείς. Παρότι στον πρώτο αγώνα χάσαμε με 3-0 ήμασταν κοντά σε όλα τα σετ. Είδαμε τι πρέπει να κάνουμε, έχουμε δουλέψει. Αυτοί οι αγώνες είναι γιορτή. Είναι τιμή για τον Μίλωνα να παίζει ημιτελικούς με ιστορικούς και μεγάλους σύλλογους που έχουν παράδοση στο βόλεϊ. Θα το παλέψουμε. Περιμένουμε τους φίλους μας και τους φίλους του βόλεϊ να έρθουν να δουν έναν σπουδαίο αγώνα».

O προπονητής του Ολυμπιακού Ντανιέλ Καστελάνι δήλωσε: «Κάναμε το πρώτο βήμα, είμαστε χαρούμενοι για αυτό, όμως αύριο, το ματς θα είναι διαφορετικό. Πρώτα από όλα, λόγω του γηπέδου, ένα γήπεδο διαφορετικό, πιο χαμηλοτάβανο. Θέλει προσοχή, πρέπει να έχεις προπονηθεί εδώ για να το συνηθίσεις σε κάποιο βαθμό. Θέλουμε να βελτιώσουμε κάποιες καταστάσεις στο μπλοκ-άμυνα, είμαστε αισιόδοξοι, θετικοί, σε καλή κατάσταση».


Ο λίμπερο του Ολυμπιακού Δημήτρης Τζιάβρας δήλωσε: «Παίζουμε ένα ιδιαίτερο ματς, σε μία έδρα που δεν φέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα την προηγούμενη φορά. Πρέπει να είμαστε διπλάσια συγκεντρωμένοι, ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα και να καθαρίσουμε τη σειρά στην έδρα μας, την Δευτέρα. Νομίζω, είμαστε έτοιμοι, έχουμε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται. Έχουμε μελετήσει τον Μίλωνα, ώστε να πάρουμε τη νίκη και να είμαστε μετά πιο ήσυχοι, για να περάσουμε στους τελικούς της Volley League».

Θυμηθείτε πως είχε επικρατήσει στο πρώτο ματς ο Ολυμπιακός:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x