Γενικά

Χρυσοί οι Τοπαλίδης,Φιλίππου,Κάρμαν στην Ουγγαρία

Αρκετές διακρίσεις και μετάλλια για την Ελλάδα στο Πρωτάθλημα Κεντρικής Ευρώπης της σκοποβολής με λειόκανο.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου ολοκληρώθηκε στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας το Πρωτάθλημα Κεντρικής Ευρώπης που ταυτόχρονα αποτελεί το τρίτο Grand Prix της Benelli για το 2023. Είναι ο πιο παραδοσιακός αγώνας στην Ευρώπη που διεξάγεται κάθε Αύγουστο στο Ντέμπρετσεν και γίνεται πόλος έλξης για τους περισσότερους σκοπευτές του λειόκανου από όλο τον κόσμο,γι αυτό και φέτος οι συμμετοχές έφτασαν τις 400.

Η ελληνική ομάδα της κατηγορίας Modified αποτελούμενη από τους Τοπαλίδη Γιάννη,Φιλίππου Γιώργο και Κάρμαν Γιάννη κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Τσεχία με τους Βιτ,Μπούρες και Σμιτ,ενώ η Πολωνία πήρε το χάλκινο με τους Μπόλεκ,Γιαροσιέβιτς,Κοζίνσκι και Οστρόβσκι,αφήνοντας εκτός βάθρου την Σερβία και την Ιταλία.

Σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισε ο θρυλικός παγκόσμιος πρωταθλητής στα τρία επωμιζόμενα όπλα,λειόκανο,PCC και τυφέκιο Φινλανδός Ράινε Πελτοκόσκι που πήρε δύο χρυσά στην Modified, ενώ ακολούθησε ο Γιάννης Τοπαλίδης με ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, ο Ιταλός Σγκαμπάτο με ένα ασημένιο και ο πολύπειρος Σέρβος Γκόραν Γιάνκοβιτς με ένα χάλκινο, ενώ οι Φιλίππου και Κάρμαν έχασαν την ευκαιρία ενός ατομικού μεταλλίου με οριακή διαφορά αφήνοντας όμως πολύ θετικές εντυπώσεις λόγω της εξαιρετικής τους εμφάνισης.

Στην κατηγορία Open η ελληνική ομάδα είχε τους εμπειρότατους Καραλάκη Μανώλη,Γρηγοριάδης Διαμαντή και τον νεαρό Κουμπέτσο Διονύση που κατάφεραν να πάρουν το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό, σε μια κατηγορία που κυριάρχησαν οι Πολωνοί αφού πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις στο ατομικό με τους Ταουσιέβιτς,Λόζικ και Νιεβιαντόμσκι.

Στην Standard ο Άγγλος Κέννι βγήκε πρώτος με δεύτερο τον Φιλανδό Λέπανεν και τρίτο τον Πολωνό Μαρσέλα.

Τέλος στην Standard Manual έγινε η έκπληξη με τον Ισπανό Νταβίτε να παίρνει το πρώτο του χρυσό σε μεγάλη διοργάνωση,αφήνοντας δεύτερο και τρίτο τους Πολωνούς Σκαλάσκι και Μπορκόβσκι.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για το Παγκόσμιο της Ταιλάνδης οι Έλληνες σκοπευτές θα συμμετάσχουν στα τέλη Οκτωβρίου στον Εθνικό αγωνα της Ιταλίας ευελπιστώντας σε ακόμα μια καλή εμφάνιση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x