Βάιος Τσούτσικας

Στα δύσκολα… Μπουρούσης

Ο ψηλός έκανε το καλύτερό του ματς στην Ευρωλίγκα την κατάλληλη στιγμή, ο Παναθηναϊκός απαλλάχθηκε από τον κίνδυνο να μείνει εκτός 8άδας. Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας.

Είναι πιθανό μέσα στη χρονιά ο Παναθηναϊκός να μπορεί να βάζει κάτω ομάδες σαν την Μπαρτσελόνα και να τις νικά κατά κράτος. Θα σημαίνει ότι η ομάδα του Πασκουάλ έχει φτάσει στο ιδανικό επίπεδο προετοιμασίας για να διεκδικήσει τίτλους και διακρίσεις. Μέχρι να διαπιστώσουμε αν αυτό θα γίνει αρκούμαστε σε μάχες επιβίωσης.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Και το ματς με την Μπαρτσελόνα ήταν μια κερδισμένη για τον Παναθηναϊκό μάχη επιβίωσης. Το φινάλε του βρίσκει την ομάδα του Πασκουάλ τρεις βαθμούς μακριά από τους Καταλανούς και άρα διαλύει τους εφιάλτες εξόδου από την 8άδα που είχαν αρχίσει να βλέπουν οι «πράσινοι».

Παιχνίδι αργό, παιχνίδι με πολύ ξύλο και στις δύο άμυνες, ματς με πολλά λάθη, κακό μπάσκετ, δύσκολες αποφάσεις και μεγάλους πρωταγωνιστές. Όλα τα στοιχεία μιας μπασκετικής μάχης που έμοιαζε με καυγά ήταν εκεί. Ο Παναθηναϊκός εγκλώβισε την Μπαρτσελόνα στο μοναδικό στυλ μπάσκετ που μπορεί να παίξει φέτος η ομάδα του Μπαρτζώκα και τη χτύπησε με τις πιο ασφαλείς λύσεις που μπορούσε να βρει: δημιουργία από χαμηλά και Μπουρούσης.

Με πυλώνα τον διεθνή σέντερ ο Παναθηναϊκός έκανε σταθερά βήματα στην επίθεση και μπόρεσε να ελέγξει απόλυτα την κατάσταση στην άμυνά του. Οι αντίπαλοι δεν έπαιζαν βόλει κάτω από το καλάθι, οι πράσινοι μάζευαν τα ριμπάουντ, δεν έδιναν δεύτερες ευκαιρίες στους φιλοξενούμενους και διατηρούσαν τον έλεγχο του ρυθμού. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού τελείωσε με 14 πόντους, 11 ριμπάουντ, 8 κερδισμένα φάουλ και 0 λάθη σε 32 και βάλε λεπτά συμμετοχής. Μόνος του έπαιξε ουσιαστικά τον Τόμιτς και τον Φαβεράνι και τους πέταξε στα σκοινιά. Η καλύτερη ίσως εμφάνιση του ψηλού ήρθε στη βραδιά που τη χρειαζόταν περισσότερο ο Παναθηναϊκός.

Από κοντά στα κέρδη και ο Παππάς. Μπορεί να μην είχε την επίδραση που είναι ο Μπουρούσης στο παιχνίδι αλλά το ματς με την Μπαρτσελόνα ήταν ουσιαστικά η επιστροφή του στην Ευρωλίγκα. Και η απόδειξη εντός κι εκτός αποδυτηρίων ότι ο Τσάβι Πασκουάλ δεν είναι ούτε κομπλεξικός ούτε άδικος. Ο Παππάς φώναξε παρών κόντρα στον Προμηθέα και ανάγκασε τον Φελντέιν να μείνει στον πάγκο παραπάνω. Έτσι πρέπει να γίνεται, έτσι γίνεται στις σωστές ομάδες: το αξίζεις, παίζεις!

Είναι κοινό μυστικό πως όσους καλούς ξένους και να έχεις στο ρόστερ σου για να πας πολύ ψηλά πρέπει να σε τραβήξουν οι δικοί σου. Αυτοί που ακούνε πιο καθαρά την εξέδρα, αυτοί που ντρέπονται να κυκλοφορήσουν μετά από μια βαριά ήττα και νιώθουν να ψηλώνουν μαζί με τον κόσμο της ομάδας στις μεγάλες επιτυχίες. Και στο ματς με την Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός πέρα από το προφανές κέρδος και την απομάκρυνσή του από την ομάδα του Μπαρτζώκα «κέρδισε» ουσιαστικά δύο εξαιρετικούς παίκτες. Έναν που πήρε για να του αλλάξει το στάτους και να επανέλθει στα επίπεδα του ένδοξου παρελθόντος κι έναν που στηρίζει για να του δώσει κάποια στιγμή το χρίσμα του ηγέτη αυτού του σπάνιου συλλόγου. Αν ο Μπουρούσης και ο Παππάς μείνουν σε βραδιές ανάλογες στο μέλλον ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν θα ανησυχεί για την 8άδα αλλά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x