Βαγγέλης Νεραντζιάς

Στα στάνταρ του Παναθηναϊκού

Η πειστική πρόκριση του Παναθηναϊκού που θύμισε τα…παλιά και άφησε υποσχέσεις. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έκανε απλά το πρώτο βήμα κόντρα στην ΑΙΚ και να ετοιμάζεται για την διαδικασία των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο, κόντρα στους Σουηδούς ήταν μια ομάδα που άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια…

Όσον αφορά το παιχνίδι στην Στοκχόλμη οι πράσινοι εμφανίστηκαν σοβαροί, ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί. Ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι και το πιο απλό πράγμα να είσαι τόσο πειθαρχημένος, ειδικά στις αρχές Αυγούστου. Οι πράσινοι έδειξαν αυτή την εβδομάδα ότι είναι ένα σύνολο με ποιότητα αλλά και βάθος στο ρόστερ τους, παίρνοντας μια δίκαιη και καθαρή πρόκριση.

Ένα από τα βασικά συστατικά είναι η επιτυχημένη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, η οποία πιστοποιήθηκε στα δύο παιχνίδια με τους Σουηδούς, με τέσσερις νεοφερμένους παίκτες να συμμετέχουν στην ενδεκάδα. Κάποιοι από αυτούς(Λεντέσμα, Ιμπάρμπο, Γουακάσο)έκαναν ήδη τη διαφορά και συνέβαλλαν στον ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας που έδειξε το τριφύλλι.

Η πρόκριση του Παναθηναϊκού ήταν πειστική για μια σειρά από λόγους… Επιτεύχθηκε με δύο νίκες, τρία γκολ(σ.σ. όσα γκολ έβαλαν συνολικά οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες στα άλλα οχτώ ευρωπαϊκά παιχνίδια!) μηδέν παθητικό στην άμυνα και κόντρα σε μια ομάδα που είχε 21 επίσημα παιχνίδια στα πόδια της και ήταν σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό. Συνολικά το τριφύλλι έκανε και με το παραπάνω τη δουλειά του και έχει πλέον την κατάλληλη ψυχολογία, ώστε να προετοιμαστεί και να προσαρμόσει τα πλάνα του στον αντίπαλο των πλέι οφ.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο Παναθηναϊκός απέναντι στην ΑΙΚ θύμισε… τα παλιά εκτός συνόρων. Είχε σχέδιο στο παιχνίδι του και ήταν πολύ σοβαρός, με εξαίρεση το τελευταίο 15λεπτο του επαναληπτικού όπου φυσιολογικά στο 0-2 χαλάρωσε.

Μεγάλο μερίδιο για τη διαχείριση και το χτίσιμο της ομάδας ανήκει φυσικά στον Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος φτιάχνει ένα σύνολο που παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, ενώ διαθέτει πλέον και το ανάλογο βάθος όσον αφορά τις λύσεις. Στο χέρι του Ιταλού είναι να δείξει ότι μπορεί να προχωρήσει το πλάνο του νέου Παναθηναϊκού και να στεριώσει στην ομάδα.

Σε ατομικό επίπεδο οι περισσότεροι παίκτες διακρίθηκαν και ανταποκρίθηκαν. Λίγοι υστέρησαν και ένας από αυτούς είναι σίγουρα ο Ιβανόφ. Ο Βούλγαρος μοιάζει αδύναμος κρίκος στη παρούσα φάση και ο χρόνος θα δείξει αν είμαστε βιαστικοί και αυστηροί απέναντι του. Αντίθετα, ο Στιλ ξεκίνησε «ζεστός» τη σεζόν και αυτό είναι πολύ σημαντικό, λόγω της νευραλγικής του θέσης αλλά και της μέτριας περσινής του χρονιάς.

Συμπερασματικά και συνυπολογίζοντας την εποχή και την εικόνα των δύο αγώνων, μιλάμε για μια πρόκριση που θύμισε τα στάνταρ του ευρωπαίου Παναθηναϊκού… Τώρα αυτά που απομένουν είναι η συνέχεια και η συνέπεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x