Βάιος Τσούτσικας

Στα χέρια του... Γουέστμπρουκ

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο www.sportfm.gr για τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος μετά τις βολές κόντρα στην Εφές έβαλε κι ένα τεράστιο τρίποντο και πήρε προβάδισμα στην κούρσα ηγεσίας στον Παναθηναϊκό.

Μπορεί να μην είναι ο πιο ήρεμος και ψύχραιμος παίκτης του Παναθηναϊκού, μπορεί να μοιάζει εκτός λογικής πολλές φορές το παιχνίδι του ωστόσο ο Μάικ Τζέιμς έχει να λέει πως έχει βάλει τα σημαντικότερα σουτ της ομάδας του φέτος στην Ευρωλίγκα. Και για να το καταφέρει επιστράτευσε όση ηρεμία χωρά στο αφρενάριστο κεφάλι του.

Απέναντι στην Εφές πήρε τις ανάσες του κι ευστόχησε σε τρεις σερί βολές, απέναντι στην Ούνικς προσποιήθηκε σε δύο αντιπάλους και σούταρε για τρεις ενώ στο ρολόι έμενε σκάρτο δευτερόλεπτο. Μπορεί να μην την άξιζε η ομάδα του Πασκουάλ τη νίκη αυτή, την είχε όμως μεγάλη ανάγκη. Και μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική. Όχι για λόγους βαθμολογικούς όσο κυρίως για ψυχολογικούς.

Και δεν την άξιζε τη νίκη ο Παναθηναϊκός γιατί στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και κυρίως στο πρώτο μέρος έπαιζε άμυνα με τα μάτια. Ο Λάνγκφορντ όποτε ήθελε εκτελούσε και όποτε ήθελε τάιζε τους συμπαίκτες του, η Ούνικς ξεχαρβάλωνε με ευκολία την καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας. Και όταν ο μεγάλος μπόμπερ της ομάδας του Πασούτιν άρχισε να υστερεί σε δυνάμεις οι συμπαίκτες του βρήκαν 4 μεγάλα σουτ.

Δεν την άξιζε τη νίκη ο Παναθηναϊκός διότι οι παίκτες του παρά τις προειδοποιήσεις του Πασκουάλ έδειχναν ξεχασμένοι στην απονομή του Κυπέλλου. Γιατί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα οι γηπεδούχοι απέφευγαν να λειτουργήσουν σωστά και στην επίθεση. Σε 20 λεπτά αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε τρεις ασίστ.

Το γύρισε, όμως, το ματς και αυτό είναι που θα μετρήσει στο φινάλε του δρόμου. Μένει στον νου το εκπληκτικό σουτ του Τζέιμς στην εκπνοή, ωστόσο το ματς δεν θα είχε γυρισμό αν δεν είχαν γίνει κάποια άλλα σημαντικά. Πριν την τελευταία επίθεση. Η παρουσία του Μπουρούση είναι ο πρώτος παράγων. Ο ψηλός πήρε πολλές μάχες στη ρακέτα, χάρισε ανάσες με την επιθετική του παρουσία και κάλυψε το χάσμα που άφησε ο κακός στο συγκεκριμένο ματς αμυντικά Σίνγκλετον. Το ματς γύρισε κι επειδή ο Παναθηναϊκός έχει στο ρόστερ του παίκτες με σπουδαίο επιθετικό ταλέντο. Νευρικοί σε όλο το ματς αλλά με χέρι αλφάδι στο φινάλε Σίνγκλετον και Ρίβερς κράτησαν την ομάδα τους ζωντανή κι επέτρεψαν στον Τζέιμς να το σουτ της εβδομάδας.

Σε βαθμολογικό επίπεδο οι πράσινοι δεν έκαναν κάποιο άλμα με τη νίκη τους αυτή. Ούτε θα πάθαιναν καμία πανωλεθρία σε περίπτωση ήττας. Αυτό που κέρδισε η ομάδα του Πασκουάλ είναι ένα πιο σταθερό βήμα στην 5η θέση και το δικαίωμα στην ελπίδα για είσοδο στην τετράδα. Έτσι όπως ήρθε όμως η νίκη μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο πολύτιμη. Αφενός επιτρέπει προπονητή να τραβήξει αυτιά για την εικόνα που είχαν οι παίκτες του, αφετέρου η ομάδα πουσάρεται ψυχολογικά, ξυπνά από τη ζάλη του Αλεξανδρείου και επιβεβαιώνει την ύπαρξη στο ρόστερ της ενός ακόμα παίκτη που κουβαλά τα χαρακτηριστικά του ηγέτη. Είναι άλλο πράγμα ο Ρίβερς, είναι άλλο πράγμα ο Καλάθης με τον Μπουρούση αλλά είναι και από άλλο ανέκδοτο ο Τζέιμς. Με αγωνιστικό προφίλ που φέρνει στον νου τον Γουέστμπρουκ και τεράστια επιτυχία στα μεγάλα σουτ ο Μάικ Τζέιμς είναι σήμερα ένα βήμα εμπρός. Και γι’ αυτό ζήτησε και θα ζητά την μπάλα όταν αυτή βαραίνει αφόρητα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x