Κύπελλο Ελλάδας

«Στεγνός» στα Πηγάδια…

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά σε μια ακόμη ήττα στα Πηγάδια, αλλά ο Καρέλης (87’) «έγραψε» το 1-1 απέναντι στη Skoda Ξάνθη και έδωσε το προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Με λυτρωτή τον Νίκο Καρέλη, που σκόραρε στο 87’, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ και με την ισοπαλία 1-1 με τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια, πήρε το προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «πράσινοι» ήταν… σκιά τους εαυτούς τους για 75’ λεπτά, αλλά με την είσοδο του Μάρκους Μπεργκ, βρήκαν την απαιτούμενη ενέργεια για να πιέσουν στα τελευταία λεπτά και εν τέλει να σκοράρουν. Ανεξάρτητα με την εμφάνιση, οι φιλοξενούμενοι έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Παππά. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, σφύριζε σχεδόν σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας, τις περισσότερες φορές υπέρ των γηπεδούχων. Αποκορύφωμα η φάση του 91', όταν σταμάτησε με ανύπαρκτο φάουλ τον Νάνο σε αντεπίθεση, δείχνοντας του μάλιστα και κίτρινη κάρτα.

Από την άλλη, οι «ακρίτες», που προηγήθηκαν στο 43’ με τον Αντριάν Λουσέρο, είχαν τον έλεγχο για 60 λεπτά και θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, που θα τους έδινε άλλον… αέρα ενόψει της ρεβάνς. Στα τελευταία λεπτά οπισθοχώρησαν στην προσπάθεια τους να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και τελικά το «πλήρωσαν». Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη (30/01, 19:00) στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».

To ματς

Ακριβώς αντίθετο ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης σε σχέση με αυτό του πρωταθλήματος. Στο ματς της 18ης Δεκεμβρίου 2014 είχαν μπει τρία γκολ στα πρώτα 17 λεπτά, ενώ στο ίδιο διάστημα του σημερινού αγώνα Κυπέλλου, υπήρχαν τρεις… υποψίες ευκαιριών. Μπορεί ο ρυθμός να ήταν γρήγορος και η μπάλα να πήγαινε πάνω-κάτω, αλλά ο βαρύς αγωνιστικός χώρος λόγω της βροχής που έπεφτε από το πρωί στην ακριτική πόλη, δυσκόλευε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.

Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 26’ και ήταν για τη Skoda Ξάνθη. Ο Λουσέρο έκανε την πάσα στον επερχόμενο Κλέιτον, που βρέθηκε απέναντι από τον Κοτσόλη, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού κράτησε το μηδέν. Στο 31’, ήταν η σειρά του Σολτάνι να βρεθεί σε θέση βολής, αλλά και πάλι ο Κοτσόλης δήλωσε «παρών». Η τρίτη ήταν και… φαρμακερή. Στο 43’, ο Μπέρτος έκανε σέντρα από δεξιά και ο Λουσέρο από το ύψος του πέναλτι με μονοκόμματο σουτ, έκανε το 1-0.

Η απόδοση του Παναθηναϊκού ήταν μέτρια και ο Γιάννης Αναστασίου είχε πολλά παράπονα από την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του. Οι «πράσινοι» δεν έβγαζαν την απαιτούμενη ενέργεια στο τερέν και αυτό συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Με τη διπλή αλλαγή των Πέτριτς-Λαγού αντί των Τριανταφυλλόπουλου-Μέντες στο 60’, ο τεχνικός των φιλοξενούμενων επιχείρησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, που είχε μπλοκαριστεί στην καλή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων.

Οι παίκτες της ακριτικής ομάδας είχαν τον έλεγχο και όσο περνούσε η ώρα, έριχναν το βάρος στο να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ. Με την είσοδο του Μπεργκ στο 75’, ο Γιάννης Αναστασίου έπαιξε το τελευταίο του χαρτί για την ισοφάριση, αφού ένα γκολ θα άλλαζε τις ισορροπίες ενόψει του επαναληπτικού. Στο 80’ ο Παναθηναϊκός είχε την καλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι, με τον Πέτριτς να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τον Κυριακίδη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Επτά λεπτά αργότερα, η πίεση καρποφόρησε. Ο Μπεργκ έκανε ωραία ατομική ενέργεια και σέντρα από αριστερά και ο Καρέλης με πλασέ, ισοφάρισε σε 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, αφού στις καθυστερήσεις ο Μπεργκ νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Κυριακίδη.

Control room







Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

SKODA Ξάνθη (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Καρυπίδης (22’ Λισγάρας), Γούτας, Γουάλας, Ομπόντο, Παπαστεριανός (90’ Βάλτερ), Κλέιτον, Καπετάνος (65’ Βασιλακάκης), Σολτάνι, Λουσέρο.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (60’ Πέτριτς), Νάνο, Σίλντενφελντ, Ταβλαρίδης, Μέντες (60’ Λαγός), Δώνης, Ζέκα, Αζαγκούν, Κλωναρίδης (75’ Μπεργκ), Καρέλης.

Κίτρινες κάρτες: Λισγάρας / Ατζαγκούν, Ταβλαρίδης, Πέτριτς, Νάνο

Κόκκινες κάρτες:

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου)
Γήπεδο: SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA


Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x