Επικαιρότητα

Στη φυλακή αμερικανός βετεράνος που ήθελε να πολεμήσει με το ISIS

Ενώπιον του δικαστηρίου ο 49χρονος βετεράνος υποστήριξε με πάθος την αθωότητά του ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για ρατσισμό και ισλαμοφοβία.

Βετεράνος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκισης επειδή προσπάθησε να γίνει μέλος του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Τα στοιχεία σύμφωνα με το δικαστή «μιλάνε από μόνα τους» καθώς στον υπολογιστή του 49χρονου καταδικασθέντα βρέθηκαν προπαγανδιστικά βίντεο του ISIS και διαδικτυακές δημοσιεύσεις υποστήριξης του τρομοκρατικού δικτύου.

«Δεν έχει να κάνει με τη θρησκεία σου αλλά με το αν θα σταθείς στο πλευρό της χώρας σου η οποία έχει κάνει τόσα για σένα και με το αν θα την προδώσεις. Εσείς κάνατε την επιλογή σας, δεν σας λυπάμαι» τόνισε ο δικαστής του δικαστηρίου του Μπρούκλιν Νίκολας Γκαράουφις.

Στον υπολογιστή του πρώην στρατιωτικού βρέθηκε και ένα γράμμα που απευθυνόταν προς τη γυναίκα του στο οποίο ο βετεράνος της πολεμικής αεροπορίας ορκιζόταν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο Ταιρόντ Πάχ υποστήριξε με πάθος την αθωότητά του ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για ρατσισμό και ισλαμοφοβία. «Είμαι ένας μαύρος άνδρας, μουσουλμάνος, μέλος του στρατού. Έχω προστατεύσει τη χώρα και το πολιτειακό καθεστώς και ανταμείφθηκα με την ατίμωση του ονόματός μου» τόνισε.

«Δεν έχω κάνει τίποτα κακό και μου συμπεριφέρθηκαν άδικα λόγω του χρώματός μου και της θρησκείας μου» ανέφερε πριν τον διακόψει ο δικαστής. «Μετανιώνω μόνο για το ότι μου πήρε τόσο καιρό να συνειδητοποιήσω πόσο ρατσιστική και φοβική έχει μετατραπεί η ίδια μου η χώρα» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς ο Παχ πριν συλληφθεί, το 2015, είχε καταστρέψει τέσσερις εξωτερικούς σκληρούς δίσκους ενώ είχε αγοράσει εισιτήριο χωρίς επιστροφή με προορισμό την Τουρκία. Από εκεί σχεδίαζε να διασχίσει τα σύνορα με τη Συρία και να μεταβεί στην περιοχή που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x