Γιώργος Χελάκης

Στη μάχη των εντυπώσεων άλλος ήταν ο νικητής

Διαβάστε το σχόλιο του Γιώργου Χελάκη στο www.sport-fm.gr για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Τις περισσότερες φορές τα ντέρμπι κρίνονται στο γκολ. Ένταση, πάθος, δυνατά μαρκαρίσματα, και συχνές διακοπές δεν «επέτρεψαν» να δούμε σπουδαίο παιχνίδι. Έτσι όπως κυλούσε το ματς η ισοπαλία φαντάζει δίκαιο αποτέλεσμα.

Όταν ήταν μοιρασμένα μέχρι την ύστατη ώρα που μίλησε ο Μήτρογλου o πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος πήρε παραμάζωμα τον νεαρό Τριανταφυλλόπουλο άλλαξε την μπάλα με τον τίμιο εργάτη Φουστέρ κι εκτέλεσε τον Καπίνο στην κλειστή γωνία. Το ντέρμπι βάφτηκε κόκκινο γιατί απλά ο Μήτρογλου είναι μια κλάση πάνω από κάθε σέντερ φορ που βγάζει το ψωμί του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στον Ολυμπιακό μπορούν να πουν διάφορα για την μέτρια εικόνα της ομάδας. Η αλήθεια είναι πως ο πρωταθλητής εμφανίστηκε μέτριος γιατί ο Γιάννης Αναστασίου και οι παίκτες του, δεν τον άφησαν να βρει ρυθμό.

Ο ρόμβος των πράσινων δεν επέτρεψε να γίνει παιχνίδι από τον άξονα, εκεί δηλαδή, που συνηθίζουν να εκδηλώνουν τις περισσότερες επιθέσεις τους φέτος.

Ο Σαβιόλα μπλοκαρίστηκε, ο Κάμπελ ήταν εκτός τόπου και χρόνου και οι μόνοι που προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις ήταν οι ακραίοι μπακ Σάλινο και Χολέβας.

Με δυναμισμό, πάθος και ένταση, οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα και κέρδιζαν τις προσωπικές μονομαχίες.

Γρήγορα (μετά το 20’) εγκατέλειψαν τις βαθιές μπαλιές (πρωτόγονος τρόπος ανάπτυξης παιχνιδιού) έβαλαν την μπάλα στο χορτάρι και προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στον αντίπαλο με πλαγιοκοπήσεις.

Ο Παναθηναϊκός έχασε το ντέρμπι ελέω Μήτρογλου αλλά είχε σημαντικά κέρδη από την εμφάνιση του.

Τέτοια παιχνίδια με τέτοια αγωνιστική εικόνα, τονώνουν την αυτοπεποίθηση των νεαρών παικτών και εδραιώνουν τον Γιάννη Αναστασίου στα αποδυτήρια.

Υπό την έννοια αυτή οι γκρίνιες του Αλαφούζου αλλά και του κόουτς για τη διαιτησία πέραν του ότι είναι υπερβολικές κρύβουν το δάσος για χάρη του δέντρου.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού βλέπουν ότι δημιουργείται μέσα από τόσες αντιξοότητες μια νέα, αξιόλογη ομάδα.

Τι νόημα έχουν οι γκρίνιες με άρωμα παρελθόντος σε ένα ματς που διακόπηκε αρκετές φορές από ρίψεις φωτοβολίδων δύο από τις οποίες χτύπησαν τον Πράνιτς και τον διαιτητή.

Μια νέα ομάδα φτιάχνεται. Δεν της χρειάζεται παλιά υλικά και ξεπερασμένες νοοτροπίες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x