Είχε αφάνταστα δύσκολο έργο απέναντι στον Κινέζο Λιανγκ Τζινκούν, κατέθεσε ψυχή και πίεσε σε μεγάλο βαθμό, ώσπου γνώρισε την ήττα με 4-1 σετ και αποκλείστηκε.

Στην πρώτη του αναμέτρηση με τον Λιανγκ, ο 39χρονος πρωταθλητής μας δεν μπήκε καλά στο τραπέζι, αλλά «έπιασε» απόδοση από το δεύτερο σετ κι έπειτα (2-11, 11-9, 7-11, 9-11, 4-11). Ισοφάρισε σε 1-1 κι αργότερα μπορούσε να πάρει το τρίτο ή το τέταρτο σετ και να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση της έκπληξης.

Το νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης και του αγωνίσματος, όμως, ο νικητής του φετινού Challenge Plus Οπεν της Πορτογαλίας, βρήκε τις λύσεις κι, αφού ξέφυγε από την ασφυκτική πίεση στο τέταρτο σετ, έβγαλε τέλειο παιχνίδι στο επόμενο σετ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Γκιώνης άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σ’ ένα ακόμα παγκόσμιο πρωτάθλημα, με την πορεία του θα πάρει πόντους στην παγκόσμια κατάταξη κι έδειξε ότι παραμένει απολύτως ανταγωνιστικός στο διεθνές στερέωμα.

Με την ήττα του «χάλκινου» πρωταθλητή Ευρώπης του 2013 ολοκληρώθηκε η ελληνική αγωνιστική παρουσία στη Βουδαπέστη, που περιελάμβανε και τις προκρίσεις στο κυρίως ταμπλό τριών αγωνισμάτων. Του Γιάννη Σγουρόπουλου στο απλό ανδρών, της Κατερίνας Τόλιου στο απλό γυναικών και της Κωνσταντίνας Παρίδη και της Κατερίνας Τόλιου στο διπλό γυναικών.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ