Γιώργος Χελάκης

Στο Φαρμακονήσι πνίγεται η ανθρωπιά μας

Ο,τι πεις υπουργέ μας: Οι «λαθρομετανάστες» πήγαν από τη μία πλευρά της βάρκας με αποτέλεσμα να γύρει και αρκετοί από αυτούς να πνιγούν.

Ο,τι πεις υπουργέ μας: Οι «λαθρομετανάστες» πήγαν από τη μία πλευρά της βάρκας με αποτέλεσμα να γύρει και αρκετοί από αυτούς να πνιγούν.

Έτσι ακριβώς τα είπε στην τηλεόραση ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Τόσο απλά ήταν λοιπόν τα πράγματα. Έγειρε η βάρκα και πνίγηκαν “αρκετοί από αυτούς”

Μάλλον δεν καταλάβανε τι έλεγε ο χαριτωμένος υπουργός. Του τα είπαν και τα πίστεψε; Αν είναι έτσι τότε πρόκειται περί ανόητου. Αν έχει καταλάβει τι έγινε και επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη τότε είναι ψεύτης κι επικίνδυνος.

Όσοι μετανάστες διασώθηκαν λένε πως οι άντρες του λιμενικού τους έσπρωχναν στη θάλασσα. Του εμπόδιζαν να ανέβουν στο σκάφος του λιμενικού για να σώσουν τις ζωές τους.

Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσε ότι η ναυτική τραγωδία στο Φαρμακονήσι που στοίχισε τη ζωή σε δώδεκα συνανθρώπους μας «φαίνεται να είναι μια υπόθεση αποτυχημένης μαζικής απέλασης». Με άλλα λόγια λέει ότι το σκάφος του λιμενικού επιχειρούσε να τους στρέψει προς την Τουρκία. Το σκάφος που τους μετέφερε βυθίστηκε με αποτέλεσμα να πνιγούν δώδεκα άνθρωποι.

Ένα στίγμα για την Ελλάδα. Ένα στίγμα για όλους μας αν δεν αποφασίσουμε να αντιδράσουμε, να καταγγείλουμε να αποδοκιμάσουμε.

Αυτή είναι η αλήθεια κι ας προσπαθεί ο υπουργός να βγάλει μόνος του αθωωτικό πόρισμα. Δεν πάει καιρός που ο νεόκοπος ΝεοΔημοκράτης Θανάσης Πλεύρης δήλωνε καταχειροκροτούμενος από αναλόγων ενστίκτων ακροατήριο ότι η μάχη κατά της «λαθρομετανάστευσης» δεν θα κερδηθεί αν δεν χυθεί αίμα. Των «λαθρομεταναστών». Από την ίδια λογική εμφορείται και ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης.

Τι έγινε λοιπόν που χάθηκαν δώδεκα άνθρωποι. Ίσως το σώμα των ψηφοφόρων που «μεταναστεύει» από τη Ν.Δ στη “Χρυσή Αυγή” συγκινηθεί και παραμείνει στα πάτρια κομματικά εδάφη.

Οι δώδεκα θάνατοι κι ένας υπουργός που γίνεται καταγέλαστος πιθανόν να θεωρούνται παράπλευρη απώλεια… Εμείς τι κάνουμε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x