Euroleague

«Στο Λονδίνο για μία καλή…δουλειά»

Αισιόδοξος ότι αν ο Ολυμπιακός βγάλει κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενέργεια, συγκέντρωση και πάθος για τα ριμπάουντ θα προκριθεί στο τελικό της Ευρωλίγκας, δήλωσε ο Δημήτρης Κατσίβελης στο www.sportfm.gr.

Την περυσινή σεζόν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, έδωσε αρκετές ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής στον Δημήτρη Κατσίβελη, ιδιαίτερα στο διάστημα που ο Ολυμπιακός «ψαχνόταν» και προσπαθούσε να βρει «χημεία» στη νέα σελίδα που άνοιγε στην ιστορία του. Ο νεαρός άσος, ανταποκρίθηκε μία χαρά, αλλά είδε το Final Four της Κωνσταντινούπολης με πολιτικά ρούχα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έβαλε και αυτός το…λιθαράκι του για να φτάσει η ομάδα μέχρι εκεί.

Φέτος όμως ο 22χρονος γκαρντ, είναι πιο ενεργός αφού και πιο ώριμος αγωνιστικά είναι και η απουσία του άτυχου κολλητού του φίλου Βαγγέλη Μάντζαρη, επιβάλει έξτρα βοήθειες και από εκείνον. Λίγες ημέρες πριν την πρώτη του συμμετοχή σε Final Four λοιπόν, ο Δημήτρης Κατσίβελης μίλησε στο www.sport-fm.gr και στον Νίκο Ζέρβα για τη φετινή πορεία, το πώς νιώθει, αλλά και τον επικείμενο ημιτελικό με την πρωταθλήτρια Ρωσίας…

-Ουσιαστικά θα παίξεις για πρώτη φορά σε Final Four. Έπειτα από μία δύσκολη σεζόν για την ομάδα, ανταποκρίθηκες και πάλι μια χαρά…

«Είναι διαφορετικό συναίσθημα να αγωνίζεσαι και να είσαι ενεργός σε σχέση με πέρυσι που ήξερα ότι δεν ήμουν ακόμα έτοιμος να βοηθήσω. Θα προσπαθήσω να δώσω ό,τι καλύτερο έχω για να βοηθήσω. Στόχος όλων μας είναι να πηγαίνει η ομάδα καλά, οπότε και εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ο,τιδήποτε μου ζητήσει ο προπονητής».

-Τι σας κράτησε ενωμένους φέτος στα δύσκολα και καταφέρατε να είστε πάλι στα ημιτελικά;

«Νομίζω ότι το σημείο κλειδί για την επιτυχία ήταν η καλή χημεία που έχουμε ως ομάδα. Και σε αγωνιστικό και σε προσωπικό επίπεδο. Το κλίμα είναι φανταστικό, έγιναν λίγες προσθήκες που μας βοήθησαν. Μεγάλο ρόλο επίσης έπαιξε η καθοδήγηση που είχαμε από τον κ. Μπαρτζώκα. Ο λόγος για τα σκαμπανεβάσματα που είχαμε στην απόδοσή μας, δεν είναι άλλος από τον τρόπο διεξαγωγής του Top-16. Δεν ήμασταν συνηθισμένοι στο να παίζουμε τόσα πολλά παιχνίδια».

-Ποια θεωρείς μεγαλύτερη νίκη της σεζόν, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο σε ποιο ματς θεωρείς ότι έπαιξες σύμφωνα με τις δυνατότητές σου;

«Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που μας βοήθησαν στο να φτάσουμε μέχρι εδώ. Κάναμε σπουδαία «διπλά», στην Σιένα, στο Τελ Αβίβ στην Χίμκι. Σε αυτό το τελευταίο νομίζω πως ανταποκρίθηκα σχετικά καλά και άρχισα να κερδίζω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου. Μέσα από τη δουλειά που κάνω με όλο το τιμ, αλλά και τις συμβουλές των παικτών μου, νιώθω ότι μπορώ και εγώ να συνεισφέρω και αυτό με ικανοποιεί ιδιαίτερα».

-Πως έχεις στο μυαλό σου το ματς με την ΤΣΣΚΑ;

«Το παν σε αυτό παιχνίδι είναι η συγκέντρωση. Εφόσον μείνουμε στο πλάνο μας, βγάλουμε ενέργεια, πάθος και πάρουμε τα ριμπάουντ, θα έχουμε κάνει ήδη ένα βήμα. Το θέμα είναι να πάμε στο Λονδίνο και μετά τα παιχνίδια να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε δώσει όλα όσα μπορούμε και ξέρουμε. Να το πω αλλιώς να έχουμε κάνει μία καλή δουλειά. Από εκεί και έπειτα, είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και όλα μπορεί να γίνουν».

-Σας αποφορτίζει το ότι δεν είστε ούτε φέτος το φαβορί;

«Σίγουρα το άγχος και η πίεση είναι λιγότερη απ’ ότι στην κανονική διάρκεια της χρονιάς που έμπαινε μπροστά η λέξη «πρέπει». Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε έξτρα πίεση στην ΤΣΣΚΑ που θέλει οπωσδήποτε το τρόπαιο. Αν τα καταφέρουμε να τους αγχώσουμε, μόνο θετικό θα είναι για εμάς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x