Χάντμπολ

Στο προολυμπιακό η Γερμανία

Μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο θα έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει η Γερμανία

Ολοκληρώθηκε και η προτελευταία ημέρα του 24ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ Ανδρών του Κατάρ. Η Γερμανία πήρε την 7η θέση και ένα εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά επικρατώντας 30-27 της Σλοβενίας. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Ούβε Γκενσχάιμερ, που σκόραρε 13 γκολ, ενώ από τους Σλοβένους ο Νάτεκ τέλειωσε τον αγώνα με 9 γκολ. Ο Ντράγκαν Γκάιτς που πέτυχε 3 γκολ, έφτασε τα 71 και για να χάσει την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερς θα πρέπει ο Ζάρκο Μάρκοβιτς να πετύχει 12 γκολ στον αυριανό τελικό του Κατάρ με τη Γαλλία.
Πάντως οι Σλοβένοι ελπίζουν ακόμα σε παρουσία τους σε προολυμπιακό τουρνουά, αν το Κατάρ κερδίσει το Ασιατικό τουρνουά ή καταφέρουν να πλασαριστούν σε μία καλή θέση στο επόμενο Ευρωπαϊκό.

Η Δανία κατέκτησε την πέμπτη θέση, νικώντας την Κροατία με 28-24. Οι «Ρόλινγκανς» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και διατήρησαν το προβάδισμα με πρώτο σκόρερ (8 γκολ) τον Χάνσεν, ενώ και ο Λαντίν βοήθησε σημαντικά με 4/5 αποκρούσεις στα τελευταία λεπτά.
Η διοργάνωση ολοκληρώνεται αύριο με τη διεξαγωγή του μικρού τελικού μεταξύ Πολωνίας – Ισπανίας (15.30) και του τελικού μεταξύ Κατάρ – Γαλλίας (18.15).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x