Χάντμπολ

Στο στόμα του… λύκου η ΑΕΚ

Αποφασισμένος να παλέψει σαν θηρίο την κατάκτηση του πρωταθλήματος εμφανίστηκε ο Διομήδης. Οι «λύκοι» επικράτησαν 29-24 της ΑΕΚ στο Άργος και πλέον η κούπα θα παιχτεί στον τελευταίο τελικό της Αθήνας.

Φρένο στην ΑΕΚ έβαλε ο Διομήδης που επικράτησε 29-24 στον δεύτερο τελικό της Α1 χάντμπολ ανδρών και έστειλε τη σειρά των τελικών στο τρίτο παιχνίδι, όπου θα κριθεί ο πρωταθλητής.

Οι «λύκοι» πέτυχαν την πρώτη τους νίκη για φέτος επί των «κιτρινόμαυρων» στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος, παραμένοντας «ζωντανοί» στη διεκδίκηση του τίτλου και στερώντας απ’ την ΑΕΚ την ευκαιρία να τον πανηγυρίσει σήμερα.

Οι δύο ομάδες έμειναν κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Διομήδη να διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα, χωρίς όμως να ξεπεράσει τα τρία γκολ στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους.

Οι «κιτρινόμαυροι» υπέστησαν πλήγμα λίγο μετά την έναρξη του ματς, αφού ο Ζούγιοβιτς αποχώρησε με φορείο, μετά από κτύπημα στη μύτη μετά από φάουλ του Μάλλιου.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Διομήδης έφτασε για πρώτη φορά το +3, με την ΑΕΚ να βρίσκει τους τρόπους για να ισοφαρίσει εκ νέου (11-11), ενώ οι γηπεδούχου διαμόρφωσαν το 12-11 του πρώτου ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ πήρε για πρώτη φορά και μοναδική στο ματς, προβάδισμα στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, όμως ο Διομήδης αντέδρασε αμέσως και με δύο γκολ του Σαμαρά πήρε ξανά το προβάδισμα.

Από κει και πέρα, ο Διομήδης πήρε… φόρα και διατηρώντας τη διαφορά στα πέντε με έξι γκολ και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη που έστειλε τη σειρά των τελικών στο τρίτο παιχνίδι που θα γίνει την Παρασκευή (30/5) στο κλειστό της Κυψέλης.

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 3-3, 5-5, 9-7, 10-8, 12-11 (ημχ.), 14-13, 18-15, 20-15, 24-19, 27-22, 29-24

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Ζαραβίνας 1, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 2, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μάλλιος 11, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 3, Σαμαράς 6, Σπέντζος, Ανανιάδης 1, Δεληγιάννης, Λοίζος, Μαστορογιάννης 4, Χατζηκωνσταντίνου, Τάσκοβιτς 1.

ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 4, Μπακαούκας, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 4, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς, Νικολαϊδης 1, Σανίκης 2, Αλβανός 4, Καρυπίδης 7, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος 2, Χερουβείμ. Διαιτητές: Κατσίκης- Μιχαηλίδης, κόκκινη: 54:37 Παπαδιονυσίου (τρία δίλεπτα), 59:58 Δημητρούλιας, δίλεπτα: 5-9, πέναλτι: 5/6-2/2.

Οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα έγραψαν για τον τραυματισμό του Ζούγιοβιτς που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και επίσης: «Στο 59:58 τιμωρήθηκε με δίλεπτη ο Ράκσεβιτς και ενώ κατευθυνόταν στον πάγκο της ομάδας του, ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το κέντρο του γηπέδου και επιτέθηκε λεκτικά στον παίκτη της ΑΕΚ και τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα. Στο ίδιο λεπτό οπαδός της γηπεδούχου ομάδας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να πλησιάσει παίκτες της ΑΕΚ, συγκρατήθηκε και απομακρύνθηκε από αστυνομικές δυνάμεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x