Βαγγέλης Νεραντζιάς

Στο χέρι του Παναθηναϊκού να ξαναγίνει «αφεντικό»

Ο Παναθηναϊκός που άφησε την γκρίνια για τους υπόλοιπους και επικεντρώνεται στην ουσία για να γίνει καλύτερος. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Στην ουσία του πράγματος, που είναι να ξαναγίνει μια σοβαρή και υπολογίσιμη ομάδα μέσα στο γήπεδο, επικεντρώνεται ο Παναθηναϊκός. Το τελευταίο διάστημα οι πράσινοι έχουν αφήσει την ανακατωσούρα, τη γκρίνια, τις ανακοινώσεις και τις «διαρροές» για τους άλλους και τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται μέσα στο γήπεδο…

Ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη αλλάζει προς το καλύτερο, το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, οι ρόλοι των παικτών μέσα στο γήπεδο διακριτοί και πλέον οι επιλογές του Έλληνα τεχνικού αυξάνονται, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι «μεγάλοι» ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο πέρα από το αγωνιστικό σκέλος. Ο Ολυμπιακός έγινε ξαφνικά ο αδικημένος του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΑΕΚ σου δίνει την αίσθηση ότι όλη τη χρονιά ζει και αναπνέει με μοναδικό στόχο να νικήσει τους ερυθρόλευκους, ενώ στον ΠΑΟΚ αρκεί ένας μήνας καλού ποδοσφαίρου ώστε να φέρει έναν αδικαιολόγητο πολλές φορές ενθουσιασμό. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έχει περάσει στο πρόσφατο παρελθόν αυτές τις παθογένειες και εστιάζει απλά, στο να γίνει καλύτερος.

Το νέο τεχνικό επιτελείο έδωσε στους παίκτες να καταλάβουν ότι η δουλειά τους είναι μόνο το ποδόσφαιρο και κατέστησε σαφές στους πάντες ότι παίζουν στον Παναθηναϊκό που πρέπει να διεκδικεί πάντα και παντού τη νίκη. Ταυτόχρονα, η διοίκηση έχει ρίξει τους τόνους και ο κόσμος του τριφυλλιού που έχει βαρεθεί τους εφήμερους πανηγυρισμούς από μεμονωμένα αποτελέσματα ζητάει το αυτονόητο, τη σταθερότητα στην απόδοση και την επιστροφή της ομάδας στην κανονικότητα. Δηλαδή την διεκδίκηση τίτλων και την επιστροφή στις ευρωπαϊκές πορείες.

Μπορεί το μπάτζετ ενόψει καλοκαιριού να είναι μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, αλλά όλοι βλέπουν ότι πλέον υπάρχει ένα αγωνιστικό πλάνο προοπτικής και λογικής. Είναι πολύ πιθανότερο ο Παναθηναϊκός να ξαναγίνει ανταγωνιστικός με τα τωρινά δεδομένα παρά με το περσινό σχέδιο του Στραματσόνι. Οι πράσινοι με το ελληνικό στοιχείο να έχει επιστρέψει στην ενδεκάδα τους και ξένους που είτε κάνουν τη διαφορά, είτε θέλουν να εκτοξεύσουν την καριέρα τους, έχουν ξεκάθαρα αυξημένες πιθανότητες να ξαναφέρουν τον Παναθηναϊκό στα παλιά του υψηλά στάνταρ.

Πλέον η επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό μοιάζει με μονόδρομο. Πρέπει να στηριχθεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης, γιατί έδειξε με το καλημέρα ότι αξίζει την ευκαιρία. Αυτός με τη σειρά του καλείται να επιχειρήσει να φτιάξει μια ομάδα ανάλογη με αυτή των «ΜπασινοΚαραγκούνηδων», όπου ο ελληνικός κορμός πλαισιωνόταν με παίκτες που δεν άξιζαν μια περιουσία, αλλά έπαιζαν με την ψυχή τους για την ομάδα(Χένρικσεν, Μικάελσεν, Κολκα, Ολισαντέμπε κ.α.).

Άλλωστε, η φετινή σεζόν δείχνει ότι ο τίτλος καταλήγει στον Ολυμπιακό λόγω ανικανότητας των υπόλοιπων και όχι λόγω της ποιότητας των ερυθρόλευκων. Ο Παναθηναϊκός έστω και καθυστερημένα μοιάζει να έχει αντιληφθεί την πραγματικότητα περισσότερο από κάθε άλλον ανταγωνιστή του και αν εστιάσει στην ουσία είναι στο χέρι του να ξαναγίνει αφεντικό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x