Βάιος Τσούτσικας

Στον πόλεμο με παντόφλες ο Παναθηναϊκός

Την 8η ήττα σε 10 εκτός έδρας ματς του Παναθηναϊκού εύκολα την εξηγείς. Την εικόνα του στα πρώτα και στα τελευταία πέντε λεπτά δεν μπορείς να δικαιολογήσεις.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Για μια ομάδα που μετρά 8 ήττες σε 10 εκτός έδρας ματς στην Ευρωλίγκα μια ακόμη δεν είναι είδηση. Ειδικά από τη στιγμή που αυτή ήρθε απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης και μέσα στην πιο εχθρική έδρα που περιμένει τον Παναθηναϊκό ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας. Διότι το «Νίκολιτς» ήταν ξανά ένα ΣΕΦ κανονικό για να μην πούμε ακόμα πιο φανατισμένο από το ελληνικό.

Σπάνιο, επίσης, δεν είναι να χάνει φέτος ματς η ομάδα του Πασκουάλ στις λεπτομέρειες. Το έπαθε στη Μόσχα, το έπαθε στη Μαδρίτη, στο έπαθε στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό, το έπαθε στο Καζάν από την Ούνιξ και στην Πόλη από την Εφές. Το έπαθε και στο Βελιγράδι.

Εύκολα εξηγείται λοιπόν ως αποτέλεσμα, δύσκολα δικαιολογείται ως εικόνα. Για μια ακόμα φορά το τελείωμα του ματς βρήκε τους «πράσινους» σε απόλυτη τρικυμία. Για να μπορείς να επιπλεύσεις σε τέτοιες καταστάσεις πέρα από προσωπικότητα χρειάζεται και αυξημένη δόση συνοχής μεταξύ των παικτών. Εκεί που χάνεται το μομέντουμ και ο αντίπαλος ετοιμάζεται να σε ρίξει στο καναβάτσο μια-δύο συνεργασίες, μερικές αυτοματοποιημένες κινήσεις είναι ικανές να σε κρατήσουν στον αφρό. Αυτές τις βρίσκουν πιο εύκολα οι ομάδες που έχουν ολοκληρώσει τη μοιρασιά των ρόλων, οι παίκτες των οποίων βρίσκονται με κλειστά μάτια. Ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στο σημείο να γίνει τέτοια ομάδα πρέπει να μείνει ίδιος τουλάχιστον μέχρι τον Μάη του 2018…

Αδικαιολόγητο είναι και το μπάσιμο της ομάδας στο ματς. Εντελώς ανέτοιμοι ψυχολογικά οι «πράσινοι» έχασαν τα αυγά και τα καλάθια στα πρώτα 6 λεπτά της αναμέτρησης και κινδύνευσαν με τον απόλυτο διασυρμό. Έπρεπε να δεχθούν 16 πόντους και να αλλάξει η πεντάδα κατά τα τρία πέμπτα της για να βάλει γκολ ο Παναθηναϊκός. Δεν μπορείς να μπαίνεις σε μια μάχη και μάλιστα υπό συνθήκες ακραίες τις οποίες και γνώριζες, φορώντας παντόφλες. Και αν το κάνεις θες μετά υπερπροσπάθεια για να γυρίσεις το πράγμα.

Και την έκανε την υπερπροσπάθεια ο Παναθηναϊκός. Από την ώρα που ο σκασμένος Καλάθης έδωσε το κουμάντο στον Τζέιμς ο Παναθηναϊκός σήκωσε ανάστημα και άρχισε να ρίχνει κι αυτός με τη σειρά του «γροθιές» κυρίως με σουτ από μακριά. Το κάλυψε το χάντικαπ, πέρασε και μπροστά για λίγο αλλά… Στο κρίσιμο σημείο τα γόνατά του λύγισαν ξανά. Με τέτοια συμπεριφορά μακριά από την Αθήνα ο Παναθηναϊκός παραμένει καταδικασμένος να παλεύει για την ύπαρξή του και αναγκασμένος να μη χάσει τίποτα στην έδρα του.

Αντί επιλόγου δύο λόγια για τον απίστευτο Γκάμπριελ. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι τέτοια. Δύο φορές σε 10 μέρες έκανε τρομερή εμφάνιση σε απόλυτα εχθρικό περιβάλλον. Κρατήστε το αυτό γιατί έχει πολύ ΣΕΦ ακόμα η χρονιά εμπρός…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x