Γ' Εθνική

«Στράβωσε» η ΑΕΚ!

Θιγμένη απ’ την πρώτη φετινή της ήττα παρουσιάστηκε η ΑΕΚ! Μ’ έναν ασυγκράτητο Ντακόλ (έκανε καρέ σε 21 λεπτά) και δυο γκολάρες του Ανάκογλου, η «Ένωση» σοβαρεύτηκε και σάρωσε 6-1 τον Άγιο Νικόλαο.

Την αντίδραση που επιβάλλει τ’ όνομά της έπειτα από γκέλα είχε -έστω και καθυστερημένα- η ΑΕΚ.

Η «Ένωση» σπατάλησε ένα ακόμα ημίχρονο στον Άγιο Νικόλαο, αλλά τελικά σοβαρεύτηκε και (εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικό της πλεονέκτημα από το 34’) έφτασε στο εντυπωσιακό 6-1.

Το κρεσέντο του Ντακόλ, που ήρθε απ’ τον πάγκο και σκόραρε τέσσερις φορές σε 21 λεπτά (!) και δυο φοβερά γκολ απ’ τον Ανάκογλου (το πρώτο με σόλο και το δεύτερο με ψαλιδάκι) υπέγραψαν την ευρεία νίκη των «κιτρινόμαυρων».

Δικαιολόγησαν, έτσι, το χειροκρότημα απ' τον τον κόσμο τους, που έδωσε το «παρών» και στην Κρήτη για να τους υποστηρίξει.


Πώς έπαιξε

Δυο μόνο αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που υπέστη την πρώτη ήττα της ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική, έκανε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» άφησε εκτός ενδεκάδας τους Ντακόλ και Γροντή, αλλά διατήρησε σ’ αυτή (παρά τις συνεχιζόμενες μέτριες εμφανίσεις του) τον Πόποβιτς. Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Βούρας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Σταθάκης, Ρόβας και Τσουκαλάς. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γεωργέας-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Πόποβιτς (αριστερά), Ανάκογλου (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Μετά τη ντροπή με τη Θύελλα Ραφήνας, θα περίμενε κανείς η ΑΕΚ να μπει φουριόζα στο γήπεδο. Να διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις. Η εικόνα της όμως στο α’ μέρος μόνο… διασκέδαση δεν προσέφερε στον κόσμο της. Έστω κι αν είχε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Διότι κέρδισε πέναλτι στο 3’ (που έστειλε στη θάλασσα πίσω απ’ το γήπεδο ο Μπρέσεβιτς). Μπήκε μπροστά στο 18’ -όταν ο Ανάκογλου το πήρε πάνω του και πέρασε όποιον χρειάστηκε για να σκοράρει.

Ούτε αυτά όμως αποδείχθηκαν αρκετά για καθαρίσει νωρίς. Γιατί την πρώτη φορά που ο αντίπαλος μπήκε στην περιοχή της έφαγε ξανά γκολ (με ωραία κεφαλιά του Καρνιάτη από κόρνερ). Και παρόλο που πήρε αριθμητικό πλεονέκτημα (μετά τη δίκαιη αποβολή του Μυρίλλα), τα 'βρισκε ξανά μπαστούνια απέναντι σε αμυντικό τείχος. Τόσο πολύ, ώστε ο Δέλλας να επιστρατεύσει πριν καν βγει το ημίχρονο τον Αλεσάντρε Ντακόλ.

Την ώρα λοιπόν που ο Πόποβιτς έκανε ό,τι μπορούσε για να επιστρέψει στον πάγκο (υπενθύμισε τη νέα κακή παρουσία του μονάχα μ’ ένα σουτ στο 43’), ο Βραζιλιάνος έδειξε ότι του ‘κανε καλό που έμεινε σήμερα εκεί. Γιατί μπήκε στο γήπεδο αγριεμένος. Προειδοποίησε με δοκάρι. Και μέσα σε λίγα μόλις λεπτά έκανε ό,τι πρέπει να κάνει ένας επιθετικός της ΑΕΚ στην τρίτη κατηγορία: Πάρτι!

Δεν χρειάστηκε λοιπόν παρά λίγη εύνοια της τύχης (στο πρώτο γκολ) και δυο καλές πάσες, για να κάνει το ευκολότερο χατ-τρικ της καριέρας του. Κι όταν ο Ανάκογλου… απείλησε να του πάρει τον τίτλο του MVP (πετυχαίνοντας νέα γκολάρα, αυτή τη φορά με ψαλιδάκι), απάντησε και πάλι. Ξεχειλώνοντας ακόμα περισσότερο το σκορ και φτάνοντάς το στα επίπεδα που οφείλει να έχει όταν η ΑΕΚ αγωνίζεται με τον ουραγό της Γ’ Εθνικής.


Άγιος Νικόλαος - ΑΕΚ 1-6 (AnatolhSport.com - 1... από anatolhsport

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Γιώργος Καβουσανός): Μπρόκος, Κωστάκης, Κανάς, Ιασωνίδης, Δέλλιος, Χριστάκης (74' Μιγιάκοβιτς), Πηγιάκης, Μυρίλλας, Δήμας (46’ Γκέκας), Κοκολάκης, Καρνιάτης

AEK (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Πεταυράκης (78’ Τσουμάγκας), Σταθάκης, Ρόβας, Τσουκαλάς (40’ Ντακόλ), Γεωργέας, Κορδέρο, Πλατέλλας, Ανάκογλου, Πόποβιτς (66’ Γροντής), Μπρέσεβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκοβέσης (Αρκαδίας)
ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Αγίου Νικολάου

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x