Επικαιρότητα

Συνεργασία Γαλλίας-Μαλί για την αεροπορική τραγωδία

Τηλεφωνική επικοινωνία Ολάντ με Καϊτά

Να συνεργαστούν στενά, ώστε να διαφωτιστούν οι συνθήκες συντριβής του αεροπλάνου της Air Algerie που έπεσε χθες στο βόρειο Μαλί με 118 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 51 Γάλλοι, συμφώνησαν σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με τον ομόλογό του στο Μαλί Ιμπραχίμ Αμπουμπακάρ Κεϊτά.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία για να βρεθεί η αλήθεια για την τραγωδία της πτήσης AH5017, να διευκολυνθεί η έρευνα και να διασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες για τον επαναπατρισμό των σορών των θυμάτων», σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ο γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε επίσης τον ομόλογό του από το Μαλί για τη συνεργασία «της χώρας του» όσον αφορά την «ασφάλεια της περιοχής που εντοπίστηκαν» τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Σε ανακοίνωσή του νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Ολάντ είχε σημειώσει ότι από τη συντριβή του αεροσκάφους δεν υπάρχει «κανένας επιζών», ενώ πρόσθεσε ότι βρέθηκε ένα μαύρο κουτί του αεροπλάνου.

Όσον αφορά τις αιτίες της συντριβής ο γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι: «Υπάρχουν υποθέσεις και κυρίως κλιματικές, αλλά δεν αποκλείουμε καμιά διότι θέλουμε να μάθουμε τα πάντα γι' αυτό που συνέβη».

Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2, το αεροσκάφος της Air Algerie συνετρίβη σε μια ερημική περιοχή του βόρειου Μαλί και τα συντρίμμια του έχουν διασκορπιστεί σε μια μεγάλη περιοχή, μαρτυρώντας τη βίαιη πρόσκρουσή του στο έδαφος.

Οι εικόνες αυτές, οι πρώτες που δημοσιοποιούνται από το σημείο της συντριβής, δείχνουν μια περιοχή της ερήμου με άμμο όπου φυτρώνουν μερικοί θάμνοι.

Μεταλλικά συντρίμμια τα οποία δεν φαίνονται καλά είναι διασκορπισμένα σε ακτίνα δεκάδων μέτρων, ενώ τα κύρια μέρη του αεροπλάνου (τα φτερά, η μηχανή) δεν είναι ορατά.

Εξάλλου ένας πιλότος της Air Algerie και ένας επικεφαλής αεροσυνοδός ήταν μεταξύ των επιβατών της πτήσης AH5017, όπως έγινε γνωστό από τους συναδέλφους τους.

Ο πιλότος Λότφι Ντεμπάιλι και ο επικεφαλής της καμπίνας βρίσκονταν σε αποστολή για να επιθεωρήσουν το χώρο όπου καταλύουν τα πληρώματα της Air Algerie που πραγματοποιούν την πτήση Αλγέρι-Ουαγκαντούγκου, εξήγησαν οι συνάδελφοί τους.

Το αεροπλάνο της Air Algerie, ένα McDonnel Douglas MD83, συνετρίβη χθες, Πέμπτη, το πρωί με 118 επιβαίνοντες, εκ των οποίων οι 51 ήταν Γάλλοι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία, λιγότερο από μια ώρα αφότου απογειώθηκε από την Ουαγκαντούγκου με προορισμό το Αλγέρι. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του αεροδρομίου του Ουαγκαντούγκου, οι επιβαίνοντες ήταν 116.

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x