Γιώργος Χελάκης

Σώστε τη! Υπάρχουν λόγοι…

Ο Γιώργος Χελάκης εξηγεί στο sport-fm.gr τους λόγους για τους οποίους αξίζει να σωθεί η ΑΕΚ!

Χωρίς περιστροφές ξεκαθαρίζω τη θέση μου από την αρχή.

Ο Τριτσώνης με ένα τηλέφωνο στο χέρι αρνήθηκε τη διαβεβαίωση των υπευθύνων του Ολυμπιακού Σταδίου, αρνήθηκε την συγκατάθεση του Πανθρακικού και διέκοψε οριστικά το παιχνίδι. Είχε αντικειμενικά τα περιθώρια να βγει και να το συνεχίσει αλλά δεν το έκανε. Πιθανολογώ ότι μιλώντας στο τηλέφωνο ζητούσε ενημέρωση ενδεχομένως και εντολές για το τι πρέπει να κάνει. Κινούμενος στο γράμμα του κανονισμού έχασε εντελώς το πνεύμα.

Καταδίκασε την ΑΕΚ την οποία προηγουμένως είχαν στείλει στο εκτελεστικό απόσπασμα οι άφρονες οπαδοί της. Αν όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την επί τόπου κρίση του διαιτητή, τότε τι νόημα έχουν οι πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες επιτροπές. Εφόσον υπάρχουν, τότε έχουν το δικαίωμα να κρίνουν και να ερμηνεύσουν.

Αφού δεν υπήρχε κάποιος παράγοντας του αγώνα που να αρνείται (εκείνη την ώρα) την επανέναρξη του παιχνιδιού για λόγους ασφάλειας τότε η δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ έχει τη δυνατότητα να πάρει πίσω την εξοντωτική ποινή.

Αυτά σε ό,τι αφορά το σκεπτικό μιας αθωωτικής απόφασης. Σε ό,τι αφορά στον τίτλο του κειμένου! Μόνο ένας επιπόλαιος μέχρι βλακείας δεν καταλαβαίνει ότι πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας χωρίς την ΑΕΚ χάνει ένα σημαντικό κομμάτι από το έτσι κι αλλιώς υποβαθμισμένο ενδιαφέρον του. Εμείς που ζούμε απ’αυτή την δουλειά θα υποστούμε μεγάλη ζημιά. Αν ο κόσμος της ΑΕΚ χάσει το ενδιαφέρον του για για την ομάδα, εμείς χάνουμε ένα κομμάτι ακροατών και αναγνωστών…

Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ συνιστά κοινωνικό γεγονός. Οι οπαδοί της ΑΕΚ που χρόνια τώρα ζουν με το σύνδρομο των κατατρεγμένων και αδικημένων (όχι αδικαιολόγητα εν πολλοίς) δεν πρόκειται να δεχτούν την κατάσταση διατελώντας εν ηρεμία. Αντίθετα μέσα στην απόγνωση και την οργή τους είναι ικανοί να δημιουργήσουν απρόβλεπτες καταστάσεις στην Αθήνα.

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτές οι διαπιστώσεις δεν θα βρουν σύμφωνους όσους διακονούν την πιστή εφαρμογή των νόμων. Υπάρχουν τέτοιοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x