Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Τα λάθη στο Μπέλφαστ, η απόδειξη γιατί η τεχνολογία είναι πια απαραίτητη!

Υποτίθεται πως η FIFA θέλει να εφαρμοστεί κάποια στιγμή το VAR για να υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Υποτίθεται πως η FIFA θέλει να εφαρμοστεί κάποια στιγμή το VAR για να υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Η ερώτηση λοιπόν είναι, για ποιο λόγο σε αυτά τα τόσο κρίσιμα μπαράζ για την πρόκριση στο παγκόσμιο κύπελλο δεν υπήρχε η εφαρμογή του;

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η εύνοια που σχεδόν πάντα έχει η Ελβετία στα προκριματικά και ειδικά στα Μουντιάλ, συνεχίστηκε και στο Μπέλφαστ, εκεί όπου ο Ρουμανος ρέφερι Χατεγκάν όχι μόνο δεν απέβαλε με κόκκινη κάρτα, τον Σαρ για το εγκληματικό τάκλιν στην αρχή του παιχνιδιού, αλλά έδωσε και ένα πέναλτι το οποίο ήταν στα όρια της πρόκλησης!

Το σουτ ήταν από πολύ κοντά και o Kόρι Εβανς γύρισε την πλάτη με την μπάλα να μην χτυπάει καν στο χέρι του! Ότι ο διαιτητης ήταν ακριβώς δίπλα εξοργίζει τους Βορειοϊρλανδούς, αλλά όλο αυτό το σκηνικό θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εάν υπήρχε σε αυτά τα οκτώ παιχνίδια η εφαρμογή της ηλεκτρονικής βοήθειας για τους διαιτητές!

Το χθεσινό μάλιστα ήταν τόσο καραμπινάτη περίπτωση που θα διορθωνόταν το λάθος με τη χρήση του VAR. Δεν μπορεί βλέποντάς το ο διαιτητης να μην αντιλαμβανόταν το σφάλμα του. Έτσι η Βόρειος Ιρλανδία ηττήθηκε και παρότι η Ελβετία με βάση την εικόνα του αγώνα δικαιούτο τη νίκη, αυτό δεν σημαίνει πως έπρεπε να γίνει παρά φύση!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x