Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Τα ματς που μπορούν να «φτιάξουν» ήρωες!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει πως αυτά τα ντέρμπι που δεν βρίσκουν εύκολα ρυθμό και οι ομάδες προσέχουν πρώτα ανασταλτικά έτσι εξελίσσονται.

Aκόμη και εκείνα τα ντέρμπι που δεν θα θυμάται κανείς δίνουν την ευκαιρία σε παίκτες να χτίσουν καριέρες και να γίνουν ήρωες. Αυτή είναι διαχρονικά η ιστορία με ντέρμπι των «αιωνίων» και στην έκδοση του 2014, εκείνος που έμελλε να λύσει τον «Γόρδιο δεσμό» ήταν ο Τάσος Αυλωνίτης. Ενα παλικάρι με προσόντα να γίνει μία μέρα βασικός στον Ολυμπιακό και γιατί όχι και στην Εθνική και που το καλοκαίρι δεν ήξερε αν θα έμενε στο Ρέντη ή θα γύριζε στη Νέα Σμύρνη. Τελικά κάποια πράγματα γίνονται με καρμικό τρόπο!

Μόλις 120 δευτερόλεπτα είχαν περάσει από τη στιγμή που ο Μίτσελ τον είχε περάσει σαν αλλαγή. Ο Ντομίνγκες ετοιμαζόταν να χτυπήσει φάουλ και ο Αυλωνίτης έπιασε μία θέση ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς των «πράσινων». Με κεφαλιά που θα ζήλευαν σέντερ φορ, νικάει στον αέρα τους πάντες, η μπάλα καταλήγει στη γωνία του Στιλ που εκτινάχτηκε μάταια και αυτό ήταν. Γκολ και νίκη σε ντέρμπι με τον ΠΑΟ.

Μετά από δύο σεζόν που ο Παναθηναϊκός κατάφερνε να φύγει αήττητος από το «Καραϊσκάκης» αυτή τη φορά δεν ήταν η βραδιά του. Ούτε την άρτια τακτική παρουσία που πέρυσι του έδωσε την τεράστια νίκη με 0-3 είχε, ούτε το πάθος που πρόπερσι τον έφερε να προηγείται και του έδωσε την ισοπαλία 1-1. Με τη συνάντηση της Πέμπτης στο Αϊντχόφεν να ξεζουμίζει και την τελευταία ικμάδα φρεσκάδας από την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, η εικόνα της πρόδιδε την εξέλιξη του ματς. Αν ο Ολυμπιακός έφτανε στο γκολ, ο Παναθηναϊκός θα δυσκολευόταν να ξαναμπεί στο ματς.

Ο Ολυμπιακός επίσης είχε εξαντληθεί, κρατώντας το 1-0 κόντρα στη Γιουβέντους. Δεν υπήρχε στο παιχνίδι του εκείνη η ορμή που συνήθως σε ματς εντός έδρας τον χαρακτηρίζει. Αυτά τα ντέρμπι που δεν βρίσκουν εύκολα ρυθμό με τα πολλά φάουλ και τις ομάδες να προσέχουν πρώτα ανασταλτικά και έπειτα να σκέφτονται επιθετικά, κάπως έτσι εξελίσσονται.

Ο Ολυμπιακός πήρε πάντως και ένα πέναλτι που ξεκίνησε όταν το λάθος του Δώνη στα χαφ εκμεταλλεύτηκε ο Μήτρογλου. Μπαίνοντας στην περιοχή, ο Στιλ έπεσε χωρίς προσοχή στα πόδια του μην αφήνοντας περιθώριο στον διαιτητή Καλογερόπουλο. Δεν έγινε όμως το 2-0, αφού το χτύπημα του Μήτρογλου δεν ήταν δυνατό και έδωσε στον Αγγλο γκολκίπερ την ευκαιρία να διώξει σε κόρνερ!

Η φάση για την οποία ο Παναθηναικός μπορεί να αρθρώνει πραγματικά διαμαρτυρία είναι του 89' όταν ο Καλογερόπουλος βλέπει χέρι του Πέτριτς που δεν υπάρχει και τη στιγμή που ο Ατζαγκούν έπαιρνε την μπάλα στην κορυφή της περιοχής με την άμυνα του Ολυμπιακού ανοργάνωτη. Το σφύριγμα του διαιτητή «πρόδιδε» άγχος εκείνη τη στιγμή! Ωστόσο χωρίς τον Μπεργκ, η επίθεση του «τριφυλλιού» δεν απασχολεί τις αντίπαλες αμυντικές γραμμές.

Όσο για τους νικητές σε ένα ματς που δεν θα θυμόμαστε έπειτα από κάποια χρόνια, αυτό που μετράει είναι πως κατάφεραν σε μία δύσκολη εβδομάδα να ξεπεράσουν χωρίς απώλειες και το ματς με τη Γιούβε και το ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Και αυτό είναι σημαντικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x