Βάιος Τσούτσικας

Τα νεύρα μου

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο www.sport-fm.gr για τον εκνευρισμένο Παναθηναϊκό και το περυσινό παράδειγμα που οφείλει να ακολουθήσει.

Μία προσέγγιση μπορεί να είναι και αυτή ή παρόμοια με αυτή που έκανε ο Γιάννης Αναστασίου στιγμές μετά το σφύριγμα της λήξης του ματς με τον ΟΦΗ. Οι φιλοξενούμενοι επιδόθηκαν σε παιχνίδι καθυστερήσεων από το πρώτο ημίχρονο, εκνευρίζοντας θεατές, τηλεθεατές και αντιπάλους. Μήπως, όμως, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού εκνευρίστηκε και από την ευκολία με την οποία η ομάδα του πέταξε άλλους τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα;

Διότι υπάρχει και αυτή η προσέγγιση που (πρέπει να) γίνεται. Ο Παναθηναϊκός έχει παίξει με τρεις από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος εντός έδρας και ό,τι του έχει μείνει είναι η επική ανατροπή κόντρα στον Πανιώνιο. Από μπάλα; Ψιλοπράγματα. Αυτή η συνήθεια είναι ίσως για κάποιους ακόμα πιο εκνευριστική από το αντιποδόσφαιρο που έπαιξε σε ένα ακόμα ματς ο ΟΦΗ. Ή μήπως περίμενε κανείς από την ομάδα του Γκατούζο να αρχίσει να κεντάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο; Για να τελειώνουμε με τους εκνευρισμούς: δεκτή ως ένα σημείο η αγανάκτηση αλλά είναι απαραίτητο να αρχίσει ο κόουτς να ζητεί βελτίωση σε συγκεκριμένα πράγματα που κοστίζουν πολύ στην ομάδα.

Να το πούμε κι αλλιώς: ακούγεται σωστό το ότι ο αντίπαλος έκανε δύο σουτ και έβαλε δύο γκολ αλλά για να γίνει σωστότερο πρέπει να προστεθεί κάτι ακόμα. Και στις δύο περιπτώσεις οι παίκτες που ήταν επιφορτισμένοι με το μαρκάρισμα των σκόρερ απλά δεν κατάφεραν να... συναντηθούν μαζί τους. Αρα; Δεν φταίει μόνο η τύχη ή η ατυχία μας. Ή, τέλος πάντων, αν σε κάθε ευκαιρία μας φταίνε οι άλλοι τα προβλήματά μας δεν νομίζω ότι θα τα λύσουμε εύκολα.

Κι επειδή με παραδείγματα η κουβέντα γίνεται πιο κατανοητή, φέρτε στο νου σας τον Παναθηναϊκό και την αντίδρασή του μετά από ένα "όμοιο" ματς. Τότε αντίπαλος ήταν ο Εργοτέλης, ο Παναθηναϊκός την πάτησε και έφυγε από το γήπεδο εκνευρισμένος αλλά... Δεν έμεινε σε όσα καταγγελτικά για την ποιότητα του ποδοσφαίρου των αντιπάλων είπαν οι άνθρωποί του μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πήγε στο Φάληρο νίκησε εμφατικά τον Ολυμπιακό και άρχισε ουσιαστικά την ξέφρενη πορεία του ως το φινάλε της πετυχημένης περυσινής σεζόν. Μπορεί να το κάνει και φέτος;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x