Βαγγέλης Νεραντζιάς

Τα σοβαρά θέματα του Παναθηναϊκού

Το ρίσκο που εμπεριέχει η περίπτωση του Λεντέσμα και ο…. δεύτερος Μπεργκ. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Την ώρα που η κουβέντα στον Παναθηναϊκό στρέφεται γύρω από το νόημα των βιαστικών τηλεοπτικών φιλικών κόντρα σε ερασιτεχνικές ομάδες, υπάρχουν άλλα θέματα στο σχεδιασμό του τριφυλλιού, που είναι πιο ουσιαστικά και αποτελούν προτεραιότητα για τον σχεδιασμό του ρόστερ.

Με παιχνίδια σαν αυτό απέναντι στην άσημη Σιλβόντε είναι ξεκάθαρο ότι δεν προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα, ούτε μπορεί να γίνει απολογισμός. Η ομάδα είναι στο πρώτο δεκαήμερο της προετοιμασίας και οι νεοφερμένοι δεν ξέρουν καν το όνομα του διπλανού τους, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να σταθούμε τώρα στους Ιμπάρμπο, Χουλτ και Ιβάνοφ.

Στα δύο πρώτα φιλικά όμως φάνηκε περίτρανα η απουσία του Μπεργκ, καθώς βλέπαμε την ομάδα να περιτριγυρίζει με ευκολία στα όρια της αντίπαλης περιοχής και να μην μπορεί να βρει δίχτυα κόντρα σε αντιπάλους περιορισμένης δυναμικότητας. Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον «γεμάτος» από ταλαντούχους μεσοεπιθετκούς που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, είναι περιφερειακοί και δεν μπορούν παίξουν στην κορυφή. Είναι καλό να υπάρχουν ποδοσφαιριστές-δημιουργοί με ταχύτητα και δυνατότητα στο ένας εναντίον ενός, αλλά είναι επίσης απαραίτητοι αυτοί που θα τελειώσουν τις φάσεις.

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει τον καλύτερο φορ του πρωταθλήματος, αλλά η τεχνική ηγεσία πρέπει να φροντίσει ώστε να υπάρχει και η εναλλακτική λύση για τις κακίες βραδιές του Μπέεργκ, αλλά και για τα ματς που ενδεχομένως θα χάσει ο Σουηδός.

Ταυτόχρονα, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές οι πράσινοι είναι κοντά σε συμφωνία με τον Κριστιάν Λεντέσμα για τη θέση του αμυντικού μέσου. Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με βαρύ βιογραφικό στο τοπ επίπεδο, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο παίκτης βαδίζει στα 34 του χρόνια και είναι σε πτωτική πορεία. Το τελευταίο χρόνο έχει δώσει τέσσερα επίσημα παιχνίδια και για αρκετούς μήνες ήταν χωρίς ομάδα.

Συνυπολογίζοντας το πρόσφατο παρελθόν και το… χουνέρι που έπαθε ο Παναθηναϊκός από τη περίπτωση Εσιέν, υπάρχει η αίσθηση ότι οι πράσινοι θα έπρεπε να κινηθούν για μια περίπτωση με μικρότερο ρίσκο, τουλάχιστον όσον αφορά την ηλικία. Μπορεί ο Λεντέσμα να μην είχε στην καριέρα του τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε ο Εσιέν, αλλά η νευραλγική θέση του αμυντικού χαφ θέλει τρεξίματα και η ηλικία δεν είναι σύμμαχος του Αργεντινού.

Οι πράσινοι έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια στο ανασταλτικό κομμάτι της μεσαίας γραμμής και δεν είναι τυχαίο ότι οι Ζέκα και Κουτρουμπής αναγκάστηκαν να μάθουν τη θέση του αμυντικού χαφ. Έτσι, ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να βιαστεί αυτή τη φορά για την ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση, γιατί θα το πληρώνει και πάλι ολόκληρη τη χρονιά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x