Στίβος

Τα ταξίδια των Ελλήνων πρωταθλητών στίβου…

Αρκετοί Έλληνες πρωταθλητές στίβου θα ταξιδέψουν σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και των ΗΠΑ για να συμμετάσχουν σε διάφορες διοργανώσεις μέσα στο σαββατοκύριακο.

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Λούης Τσάτουμας, καθώς είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές του μήκους που θα πάρουν μέρος στο Diamond League της αμερικανικής μεγαλούπολης και έχει ως στόχο μια καλή εμφάνιση, ενώ προηγείται και στη βαθμολογία.

Ο Λουίς Ριβέρα, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αλλά και ο Ιγκνίσιους Γκαϊσά, ο οποίος είναι στην τρίτη θέση, θα δώσουν το «παρών», ενώ θα έχουμε την παρουσία του Αμερικανού Τζεφ Χέντερσον, αλλά και του σπουδαίου τριπλουνίστα, του συμπατριώτη του Κρίστιαν Τέιλορ.

Στη Νέα Υόρκη θα αγωνιστεί γα πρώτη φορά σε Diamond League η Κατερίνα Στεφανίδη. Η 24χρονη επικοντίστρια πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν, με άλματα πάνω από τα 4.50. Ο τελευταίος της αγώνας ήταν την Τετάρτη στους δρόμους του Μπρόντγουεϊ, όπου ξεπέρασε τα 4.57 και ισοφαρίζοντας το ατομικό της ρεκόρ.

Εκτός συνόρων θα συνεχίσουν τους αγώνες τους η Ανδριάνα Φέρρα και ο Γιώργος Ηλτσιος. Οι δύο αθλητές βρίσκονται στην Ολλανδία όπου το Σάββατο θα συμμετάσχουν στο «Golden Spike» στο Λέιντεν. Η Φέρρα στα «Βενιζέλεια» τερμάτισε στα 200 μέτρα σε 23.28 και βρίσκεται πολύ κοντά στο όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης. Σε καλή κατάσταση έδειξε ο Γιώργος Ηλτσιος, που έστειλε φέτος το ακόντιο στα 77.68.

Στη Γαλλία βρίσκεται ο Λυκούργος Τσάκωνας, ο οποίος το Σάββατο θα τρέξει στα 200 μέτρα στο μίτινγκ του Σοτεβίλ κόντρα στον Τζιμ Βικό. Ο Έλληνας σπρίντερ θα επιδιώξει να βελτιώσει το 20.57 στα «Παπαφλέσσεια».

Τέλος, ο Τάσος Γαλαζούλας και η Κατερίνα Κυριακοπούλου θα συμμετάσχουν στους Μεσογειακούς Αγώνες Νέων στην Πορτογαλία.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x