Stoiximan Super League

Τα «χώνει» και τον γιγαντώνει

Να επενδύσει 120 εκατ. ευρώ σε βάθος 2-3 ετών μαζί με τους «συμπαίκτες» του από την Κίνα φέρεται αποφασισμένος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, προκειμένου να γιγαντώσει τον Παναθηναϊκό.

Σε νέα εποχή βαδίζει ολοταχώς ο Παναθηναϊκός. Η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αποκτήσει τον έλεγχο της ΠΑΕ είναι ειλημμένη, αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακός είναι ο τρόπος που φέρεται αποφασισμένος να το πράξει. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ετοιμάζεται να ρίξει στην ομάδα 120 εκατ. ευρώ σε βάθος 2-3 ετών έχοντας την υποστήριξη «συμπαικτών» από την Κίνα.

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει στενή συνεργασία με κινεζικές εταιρείες μέσω της φαρμακευτικής εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ και πληροφορίες αναφέρουν πως δύο εταιρείες από την ασιατική χώρα έχουν ήδη συμφωνήσει να επενδύσουν μαζί του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μάλιστα έγκυρες πηγές αναφέρουν πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα βάλει περίπου το 30-40% των χρημάτων και τα υπόλοιπα θα τα βάλουν οι Κινέζοι «συμπαίκτες» του. Κάποιες φήμες αναφέρουν πως μία εταιρεία που συμμετέχει στο εγχείρημα είναι ο ναυτιλιακός «κολοσσός» Cosco, που ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Ουσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση θα υπάρξουν μέχρι τις γιορτές. Επίκειται τις επόμενες ημέρες (πιθανότατα μέχρι το τέλος της εβδομάδας) συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος έχει δηλώσει σαφώς πως η πόρτα του είναι ανοικτή. Παράλληλα θα γίνει και οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ από τους ανθρώπους του ενδιαφερόμενου επενδυτή (η πλευρά Γιαννακόπουλου γνωρίζει πως υπάρχει «άνοιγμα» άνω των 25 εκατ. ευρώ), ενώ πιθανότατα θα γίνει και ραντεβού με τους οργανωμένους, για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φέρεται να έχει μεγάλα σχέδια για τον Παναθηναϊκό. Αυτά περιλαμβάνουν πέρα από την αγωνιστική ενίσχυση της ομάδας με ποιοτικές μεταγραφές και τη δημιουργία ενός σύγχρονου γηπέδου (χωρίς όμως να εγκαταλειφθεί μέχρι να υπάρξει κάτι χειροπιαστό η Λεωφόρος), την αναβάθμιση του νέου προπονητικού κέντρου στο Κορωπί, την ισχυροποίηση του Παναθηναϊκού στα θεσμικά όργανα, τη στελέχωση της ΠΑΕ με ικανούς συνεργάτες και την ανάπτυξη του μάρκετινγκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x