Βόλεϊ

Ταρνατόρος: «Αυτό πρέπει να γίνει στον Ηρακλή»

Τους λόγους της απουσίας του Ηρακλή και της Κηφισιάς απ’ το Λιγκ Καπ σχολίασε ο Παντελής Ταρνατόρος στον ΣΠΟΡ FM 94,6, λέγοντας πως πρέπει να βρεθεί συμβιβαστική λύση ανάμεσα σε αθλητές και τον Γηραιό

Για τις υποθέσεις του Ηρακλή και της Κηφισιάς, που αντιμετώπισαν προβλήματα με τη συμμετοχή τους στο Λιγκ Καπ μίλησε στον ΣΠΟΡ Fm 94,6 ο Παντελής Ταρνατόρος.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ αναφέρθηκε στις δύο διαφορετικές υποθέσεις που έχουν προκύψει λίγο πριν την έναρξη της Volleleague, τονίζοντας πως η Κηφισιά αντιμετωπίζει γραφειοκρατικό πρόβλημα, ενώ ο Ηρακλής πρέπει να βρει μια συμβιβαστική λύση με τους αθλητές, προκειμένου να πάρει το πιστοποιητικό.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Playball» με τους Μάνο Ζερβάκη, Αλεξάνδρα Αξενίδου και Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου:

Για το Λιγκ Καπ: «Η διοργάνωση του Λιγκ καπ είναι πριν το πρωτάθλημα. Οι ομάδες έχουν την ευκαιρία να παίξουν επίσημους αγώνες και να προετοιμαστούν για το πρωτάθλημα, αφού το Final-4 θα γίνει τέλος Ιανουαρίου».

Για την υπόθεση του Ηρακλή που δεν συμμετέχει στο Λιγκ Καπ: «Έχει δημιουργήσει ΤΑΑ, αλλά δεν έχει πάρει πιστοποιητικό, γιατί η ΕΕΑ θα αποφασίσει για το θέμα του την ερχόμενη Τρίτη. Δεν γινόταν να συμμετέχει στο Λιγκ Καπ ομάδα χωρίς πιστοποιητικό, γι’ αυτό δόθηκε αναβολή. Υπό αυτές τις συνθήκες ο αγώνας του θα γίνει εμβόλιμα όταν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Μας ενδιαφέρει να βρεθεί μια λύση για όλες τις ομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος».

Για τις εξελίξεις στο θέμα της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα: «Το Σάββατο έγινε έκτακτο ΔΣ για τον Ηρακλή που ήμουν παρών. Υπάρχει μεγάλη διάθεση απ’ τους διοικούντες να βρουν λύση με τους αθλητές. Έχει προταθεί μια έκπτωση στο αρχικό ποσό και με δόσεις να κλειστεί η οφειλή. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν μπορώ να απαντήσω κατά πόσο θα ευδοκιμήσει. Εκεί που φαίνονται τα πράγματα αδύνατα, γίνονται δυνατά. Στον Ηρακλή υπάρχει κίνδυνος, αν δεν δεχτούν οι αθλητές τον διακανονισμό, να χάσουν οριστικά τα χρήματά τους. Αν δεν συμμετάσχει φέτος στο πρωτάθλημα, φαίνεται πως η ομάδα θα αποσυρθεί και θα πάει στο τοπικό. Προσπαθούμε κι εμείς ως ΕΣΑΠ να βοηθήσουμε να βρεθεί μια λύση. Αν πάρουν οι αθλητές τα χρήματά τους, θα κερδίσουν και αυτοί και ο Ηρακλής και το ελληνικό βόλεϊ.

Το δίκαιο είναι με τους αθλητές, δεν το συζητάμε. Παίζει μεγάλο ρόλο και η προσέγγιση, τα επιχειρήματα, για να καταλάβουν ότι η λογική δεν είναι εκβιαστική, αλλά ότι αυτό θα γίνει για καλό δικό τους και για καλό του αθλήματος. Πρέπει να πάρουν τα χρήματα, αλλά και ο Ηρακλής να παίξει στην Volleyleague, γιατί είναι μεγάλο όνομα. Μην ξεχνάμε ότι θα δημιουργήσει και 14-15 θέσεις για παίκτες, σε μια εποχή που δεν υπάρχουν συμβόλαια και τα λεφτά είναι λίγα. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και να έχουμε δώδεκα ομάδες και ένα καλό πρωτάθλημα, όπως πέρυσι.

Για τις εναλλακτικές που έχει ο Ηρακλής αν δεν πάρει πιστοποιητικό: «Μπορεί να συμμετέχει στο πρωτάθλημα έχοντας ποινές. Δεν ξέρουμε κατά πόσο θέλει να επιλέξει κάτι τέτοιο ο Ηρακλής, όμως αυτό λέει ο νόμος. Το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να γίνει.

Για την απουσία της Κηφισιάς απ’ το Λιγκ Καπ: «Είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση. Η Κηφισιά έκανε μια συγχώνευση. Δημιούργησε νέο σωματείο και ενώ όλα τα χαρτιά είναι έτοιμα, η ΓΓΑ έχει καθυστερήσει ένα χαρτί λόγω εκλογών. Η Κηφισιά μπορεί θεωρητικά να είναι πιο σοβαρή περίπτωση, όμως ουσιαστικά δεν είναι. Μόλις πάρει το χαρτί στα χέρια της θα είναι όλα εντάξει. Απ’ το Λιγκ Καπ αποσύρθηκε οικειοθελώς, μέχρι να ολοκληρώσει τα χαρτιά της και να είναι εντάξει. Δεν υπάρχει πρόβλημα πιστοποιητικού, αλλά γραφειοκρατικό. Παρακολουθούμε το θέμα από κοντά και θεωρούμε πως την Τρίτη θα έχει λυθεί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x