WRC

Τέλεια η… ελληνική σαλάτα

Ο Οζιέ τρελαίνεται για χωριάτικη, αλλά – όπως δήλωσε και στη SportDay - θέλει και το… κυρίως πιάτο στο «Ράλι Ακρόπολις».

Ο Οζιέ τρελαίνεται για χωριάτικη, αλλά – όπως δήλωσε και στη SportDay - θέλει και το… κυρίως πιάτο στο «Ράλι Ακρόπολις».

Συνέντευξη στον Δημήτρη Μπαλή

Σεμπαστιάν, σε καλωσορίζουμε στην Ελλάδα ξανά. Εχει αλλάξει κάτι από το 2011 που είχες την τελευταία σου συμμετοχή στο «Ράλλυ Ακρόπολις»;

«Ναι, φυσικά. Οπως βλέπεις, τρέχω με διαφορετικά χρώματα. Ολα έχουν αλλάξει. Είμαι πολύ χαρούμενος».

Δύο χρόνια πριν κέρδισες τον αγώνα αυτό με ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, το Citroen DS3. Ερχεσαι τώρα στην Ελλάδα και με τρεις νίκες στο πρωτάθλημα, σε πέντε αγώνες. Πόσο εύκολο είναι να επαναλάβεις το κατόρθωμα του 2011;

«Μπορεί να ξανασυμβεί, όμως είναι δύσκολο ράλι. Το θέμα είναι να προστατεύσουμε το αυτοκίνητο, πρώτα απ' όλα. Ο αγώνας έχει μικρότερη διάρκεια φέτος. Πρέπει να προσέξουμε στην αρχή και να δώσουμε τη μάχη με τον ανταγωνισμό στη συνέχεια».

Πολλοί λένε ότι είσαι το νέο αστέρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Συμφωνείς με αυτή την άποψη;

«Οχι δεν συμφωνώ. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως δίνω τη μάχη να κερδίζω κάθε αγώνα. Πέρυσι δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φθάσουμε σε αυτό το επίπεδο και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε καθόλου»

Είσαι ευχαριστημένος από τον ανταγωνισμό, φέτος; Είναι μικρότερος από παλιότερα;

«Νομίζω ότι έχουμε καλό ανταγωνισμό, σε υψηλό επίπεδο. Τρία διαφορετικά αυτοκίνητα μπορούν να κερδίσουν κάθε αγώνα, ενώ έχουμε και πολλούς νέους οδηγούς που έρχονται. Δεν έχουμε τον Λεμπ, εδώ, αλλά υπάρχουν πολλοί οδηγοί καλοί και δίνουμε μάχη μεταξύ μας».

Σε πέντε αγώνες, σε λιγότερο από το μισό του πρωταθλήματος, έχεις παραπάνω από τους διπλούς βαθμούς από τον Χιρβόνεν. Είναι ήδη ο τίτλος στα χέρια σου;

«Από την αρχή είχα ως στόχο τον τίτλο. Αυτό είχα στο μυαλό μου. Γι' αυτό τρέχω. Ξεκινήσαμε καλά, όμως έχουμε 8 αγώνες ακόμα και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Θα σε ρωτήσω για τον Σεμπαστιάν Λεμπ, που σε 9 χρόνια πήρε ισάριθμους τίτλους. Φέτος τρέχει σε λίγους αγώνες και δεν ήρθε στην Ελλάδα. Στους 3 που έτρεξε είχε δύο νίκες και μία δεύτερη θέση, όταν εσύ κέρδισες και πήρες δύο ακόμη νίκες, όταν αυτός δεν έτρεξε. Τι νομίζεις, χρειάζεσαι μεγαλύτερη εμπειρία για να τον φθάσεις ή είναι ασυναγώνιστος;

«Σε όλους τους αγώνες ήμασταν πολύ κοντά. Πότε κέρδιζα εγώ, πότε αυτός. Ειδικά στην Αργεντινή έμεινα ελάχιστα πίσω. Τον συγχαίρω για όσα έχει πετύχει. Για τους νεότερους αυτά συμβαίνουν. Με περισσότερη εμπειρία τα πάνε καλύτερα. Αυτό κάνω και εγώ».

Ποιο είναι το μέλλον σου; Μόνο τα ράλι ή κάτι άλλο;

«Προς το παρόν σκέφτομαι μόνο τα ράλι. Αργότερα ποιος ξέρει τι θα φέρει η ζωή».

Το «Ράλλυ Ακρόπολις» είναι δύσκολο; Το πιο σκληρό στο πρωτάθλημα;

«Υπάρχουν πολλοί δύσκολοι αγώνες, με διαφορετικές δυσκολίες ο καθένας για τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς. Τίποτα δεν είναι εύκολο».

Σου αρέσει η Ελλάδα, οι άνθρωποι, το φαγητό, ο ήλιος, η θάλασσα; Εχεις έρθει ποτέ για διακοπές;

«Ναι, έχω έρθει στην Κρήτη. Δεν έχω πάει αλλού. Ισως έρθω το επόμενο καλοκαίρι για διακοπές. Μου αρέσει το μέρος και ειδικά όταν κάνει ζέστη θέλω να τρώω ελληνική σαλάτα. Είναι τέλεια. Κι ο κόσμος, ξέρουμε ότι περνά δύσκολα αυτή την εποχή».

Θέλεις να πεις κάτι για την οικονομική κρίση;

«Δεν είμαι ο κατάλληλος, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα προσπαθήσουμε να τους διασκεδάσουμε με τον αγώνα, να έρθουν να μας δουν και να χαρούν».

Σεμπαστιάν, σε ευχαριστούμε και καλή επιτυχία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x