F1

Θέλει να μείνει για πολλά χρόνια στη Mercedes ο Μπότας

Στο τέλος της φετινής σεζόν λήγει το συμβόλαιο του Βάλτερι Μπότας με την Mercedes και ο Φινλανδός πιλότος θέλει να παραμείνει στην ομάδα για αρκετά χρόνια ακόμα.

Το συμβόλαιο του Μπότας με την Mercedes λήγει φέτος και ακόμα δεν έχουν υπάρξει συζητήσεις της ομάδας με τον πιλότο για την ανανέωσή του.

Ο Μπότας έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες για το θέμα του συμβολαίου του, αλλά επιθυμία του είναι να παραμείνει στη Mercedes, υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο.

«Λογικά θα ξεκινήσουμε συζητήσεις για το συμβόλαιο στην διακοπή του Αυγούστου. Μέχρι τότε δεν θα έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση», τόνισε.

Ο Βάλτερι Μπότας εντάχθηκε στη Mercedes τη φετινή σεζόν μετά την απόσυρση του Παγκόσμιου πρωταθλητή του 2016, Νίκο Ρόσμπεργκ. Μέχρι στιγμής ο Φινλανδός έχει κάνει δύο νίκες- τις πρώτες της καριέρας του- ενώ έχει βρεθεί και άλλες πέντε φορές στο βάθρο.

Βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης, 23 βαθμούς μακριά από τον πρώτο Σεμπάστιαν Φέτελ, και 22 βαθμούς πίσω από τον ομόσταβλό του, Λιούις Χάμιλτον, δείχνοντας από την πρώτη χρονιά που βρίσκεται σε ανταγωνιστική ομάδα ότι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και όχι να περιοριστεί στο ρόλο του «δεύτερου».

Επιμέλεια: Περικλής Καλογερόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x