Γιώργος Χελάκης

Θέλουμε να εγκατασταθεί στο Μαξίμου, νέος βαυαρός αντιβασιλέας;

Ο Γιώργος Χελάκης μέσω του sport-fm.gr… απλοποιεί τις επιλογές που έχει μπροστά της η Κυβέρνηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και καταλήγει σε ένα μεγάλο ερώτημα!

Μια υπογραφή είναι βρε αδερφέ! Την βάζεις και ξεμπερδεύεις! Μετά επιστρέφεις στην Αθήνα και εφαρμόζεις το Πρόγραμμά τους αντί για το δικό σου. Σιγά τη δυσκολία. Το πρόγραμμα είναι τυφλοσούρτης.

Συνεχίζεις με αυξανόμενο ρυθμό τις απολύσεις στο Δημόσιο. Πετσοκόβεις κι άλλο τις συντάξεις αρχίζοντας από τις επικουρικές. Απελευθερώνεις τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Μειώνεις κι άλλο τις δαπάνες για στην Υγεία και την Παιδεία. Πουλάς άρον-άρον κι όσο-όσο ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία.

Ως αντάλλαγμα για όλα αυτά παίρνεις τη δόση των 7 δις και την ξαναδίνεις σε αυτούς που στην έδωσαν.

Αν όλα αυτά τα δεχτεί η κυβέρνηση τότε μπορεί να ζητήσει παράταση του μνημονίου όπως απαιτεί ο κ.Σόιμπλε. Καθαρές κουβέντες.

Ούτε ο Μοσχοβισί, ούτε ο Γιούνγκερ μπόρεσαν να αντισταθούν στην πίεση του γερμανού υπουργού οικονομικών. Μάζεψαν, πήραν πίσω τα συμβιβαστικά κείμενα τους και συμμορφώθηκαν με την απαίτηση της Γερμανίας.

Οι Γερμανοί απαιτούν εδώ και τώρα, η ελληνική κυβέρνηση να πετάξει στα σκουπίδια το πρόγραμμά της, να αγνοήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό και να επιστρέψει από τις Βρυξέλες με την ουρά στα σκέλια.

Για να το γράψουμε με πολιτικά λόγια, να πάθει ο Τσίπρας αυτό που έπαθε ο Σαμαράς όταν «μετανιωμένος» είχε πει στα σκαλιά της καγκελαρίας «ουδείς αναμάρτητος».

Μια χώρα με ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, δυόμιση εκατομμύρια κάτω από τη φτώχεια, πρέπει κατά την άποψη της επικυριαρχούμενης από την Γερμανία, Ευρωζώνης να βυθιστεί πιο βαθειά στην ανθρωπιστική κρίση. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κανένα ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να υποκύψει στον ευρωπαϊκό εκβιασμό.

Αντίθετα έχει την ηθική και την πολιτική υποχρέωση να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό ώστε αυτός να αποφασίσει ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει από εδώ και πέρα.

Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα της δεν έχει λόγο να παραμείνει στις καρέκλες της εξουσίας. Τι να τον κάνουμε τον Τσίπρα ως διακοσμητικό πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Οι πολίτες θα αποφασίσουν αν θέλουμε πραγματικό πρωθυπουργό ή θα παραδώσουμε την εξουσία στον –ελέω Σόιμπλε- νέο βαυαρό αντιβασιλέα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x