sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Η Γερμανία, το μέλλον και η πρόκληση...

Τα... παιδιά της εθνικής Γερμανίας έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει, κατακτώντας για πρώτη φορά το Confederation Cup. Σε ένα χρόνο και πάλι στα γήπεδα της Ρωσίας έχουν μπροστά τους άλλη μια πρόκληση…

Όταν ο Γιόακιμ Λεβ ανακοίνωσε την αποστολή της εθνικής Γερμανίας ενόψει της συμμετοχής στο Confederation Cup, που διεξήχθη στη Ρωσία, δέχθηκε «πυρά» από πολλούς, κυρίως εντός συνόρων. Ο λόγος είχε να κάνει με την απόφασή του να ξεκουράσει τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές και να επιλέξει παίκτες «δεύτερης διαλογής», με όποια υπερβολή υπάρχει σε αυτή τη φράση.

Τελικά, αυτός που δικαιώθηκε ήταν ο ένας και όχι οι πολλοί. Γιατί η «Mannschaft» έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου για πρώτη φορά στην ιστορία της, αποδεικνύοντας ότι η συγκεκριμένη εθνική ομάδα έχει λαμπρό μέλλον. Και αυτό δεν προκύπτει μόνο από το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης διοργάνωσης, αλλά και από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ-21 λίγες μέρες νωρίτερα από τα… μικρά «πάντσερ», που νίκησαν στον τελικό την αντίστοιχη ομάδα της Ισπανίας.

Παραδοσιακά οι Γερμανοί δουλεύουν με μεγάλη πειθαρχία και απίστευτη οργάνωση, γι’ αυτό και είναι παρόντες σε όλα τα μεγάλα ραντεβού. Ανεξάρτητα από το αν τους γουστάρει ή όχι κάποιος, δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι όλα γίνονται βάσει προγράμματος και με μεγάλη μεθοδικότητα. Η επόμενη φουρνιά της Γερμανίας «φώναξε» ότι είναι εδώ και σίγουρα κάποιοι από αυτούς που βρίσκονταν στην αποστολή, θα κάνουν το ίδιο ταξίδι σε ένα χρόνο από τώρα για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η μεγάλη πρόκληση του Γιόακιμ Λεβ και των παικτών του από τις 14 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2018 θα είναι διπλή. Αφενός θέλουν να κάνουν το repeat για τρίτη φορά στην ιστορία μετά την Ιταλία (1934 και 1938) και Βραζιλία (1958 και 1962), αφετέρου, θέλουν να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει το Μουντιάλ, αμέσως μετά το Confederation Cup, αφού στα 20 χρόνια που υπάρχει η δεύτερη διοργάνωση, δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Οι κάτοχοι του Confederation Cup στα Παγκόσμια Κύπελλα που ακολούθησαν:

1997: Βραζιλία / 1998: Φιναλίστ
1999: Μεξικό / 2002: Φάση των 16
2001: Γαλλία / 2002: Φάση των ομίλων
2003: Γαλλία / 2006: Φιναλίστ
2005: Βραζιλία / 2006: Προημιτελική φάση
2009: Βραζιλία / 2010: Προημιτελική φάση
2013: Βραζιλία / 2014: Τέταρτη θέση
2017: Γερμανία: 2018: ???

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x