sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι 12 παίκτες που τα «έσπασαν» με τον Μουρίνιο

Ενώ τις τελευταίες μέρες η κόντρα ανάμεσα σε Πογκμπά και Μουρίνιο κορυφώνεται, η «As» θυμίζει όλους τους παίκτες με τους οποίους τσακώθηκε ο «Special One».

Αν κάτι χαρακτηρίζει τον Ζοσέ Μουρίνιο είναι ο δύσκολος χαρακτήρας του. Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχει συχνά κόντρες με ποδοσφαιριστές που προπόνησε κατά καιρούς στην καριέρα του. Τελευταία μεγάλη διαμάχη είναι αυτή που φαίνεται να φτάνει στα άκρα με τον Πολ Πογκμπά, στη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ισπανική «As» θυμίζει τις 12 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν κακές σχέσεις με τον «Special One».

1. Πολ Πογκμπα

Ο Γάλλος κατηγόρησε τον προπονητή του μετά την ισοπαλία με τη Γουλβς ότι προσέγγισε λανθασμένα το παιχνίδι και ο Μουρίνιο του απάντησε αφαιρώντας του το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Η κόντρα των δύο ανδρών οδηγείται στα άκρα, με τον Πορτογάλο τεχνικό να αρνείται χειραψία στον Πογκμπά κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Φαίνεται ότι, πλέον, δεν χωράνε και οι δύο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

2. Λουκ Σο

Ο Άγγλος έχει υποστεί αρκετούς τραυματισμούς από τότε που πήγε στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά και τις φορές που ήταν διαθέσιμος να παίξει, έπεσε θύμα κριτικής από το Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο να ζητά δημόσια έναν αντικαταστάτη για τη θέση του.

3. Μπάστιαν Σβαινστάιγκερ

Όταν ο Μουρίνιο αντικατέστησε τον Λουίς Φαν Χάαλ στη Γιουνάιτεντ, ο Γερμανός δεν ήταν στα πλάνα του. Μάλιστα θέλησε να τον εξωθήσει στην εξοδο, στέλνοντάς τον να προπονείται για αρκετές εβδομάδες με την ομάδα νέων. Τελικά τα κατάφερε και τον «έστειλε» στο MLS, αφότου η ομάδα του έλυσε το συμβόλαιο.

4. Χουάν Μάτα

Η σχέση τους δεν ήταν και η καλύτερη όταν βρέθηκαν στην Τσέλσι. Όταν τα ξαναείπαν στη Γιουνάιτεντ, όλα έδειχναν ότι ο Ισπανός θα έπρεπε να ψάξει και πάλι νέο προορισμό στην καριέρα του, όμως τελικά με πείσμα κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του «δύστροπου» Μουρίνιο.

5. Μοχάμεντ Σαλάχ

Το νυν αστέρι της Λίβερπουλ ήταν υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο στην Τσέλσι. Μάλιστα ο Πορτογάλος είχε δηλώσει για εκείνον πως «είναι από τους λίγους που πρέπει να φύγουν από την ομάδα». Σίγουρα τώρα θα τραβάει τα μαλλιά του με την τότε απόφασή του.

6. Ρομέλου Λουκάκου

Όπως συνέβη και με τον Σαλάχ, ο Μουρίνιο δεν του έδωσε ευκαιρίες όταν ήταν στην Τσέλσι. Αργότερα οι δρόμοι τους συναντήθηκαν εκ νέου στο «Ολντ Τράφορντ» και ο Ζοσέ ήταν εκείνος που υπερασπίστηκε τον Βέλγο όταν δέχθηκε κριτική από τους οπαδούς.

7. Κέβιν Ντε Μπρόινε

Ο Βέλγος ήταν ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της Τσέλσι, όμως ο Μουρίνιο δεν τον υπολόγισε κι έτσι κατέληξε να ψάξει χρόνο συμμετοχής στη Βόλφσμπουργκ. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι μίλησε μόνο δύο φορές με τον Πορτογάλο. Αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα αστέρια του ποδοσφαίρου, στην μεγάλη αντίπαλο της Γιουνάιτεντ, τη Μάντσεστερ Σίτι.

8. Ίκερ Κασίγιας

Όταν ο Μουρίνιο προπονούσε τη Ρεάλ Μαδρίτης, η απόφαση που προκάλεσε την οργή πολλών, ήταν αυτή του να αφήσει στον πάγκο τον Ικέρ Κασίγιας για να βάλει στη θέση του τον Αντάν και αργότερα τον Ντιέγκο Λόπεθ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Κασίγιας να καταλήξει στην Πόρτο.

9. Κριστιάνο Ρονάλντο

Παρόλο που οι σχέσεις των δύο Πορτογάλων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άσχημη, ο Μουρίνιο τον είχε κατσαδιάσει λέγοντας πως έχει «υπερβολική αυτοπεποίθηση», ενώ πρόσφατα είχε δηλώσει πως «Ο Ρονάλντο Ναζάριο είναι ο καλύτερος Ρονάλντο της ιστορίας», κάτι που σίγουρα δεν θα ακούστηκε ωραία στα αυτιά του νυν αστεριού της Γιουβέντους.

10. Πέδρο Λεόν

Τα λίγα λεπτά που έπαιζε ο Πέδρο Λεόν στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης. Η φράση που είπε για τον παίκτη ο Μουρίνιο σε μία συνέντευξη τύπου είχε βάλει κι άλλο λάδι στη φωτιά: «Μιλάτε για τον Πέδρο Λεόν και μου φαίνεται σαν να με ρωτάτε για τον Ζιντάν ή τον Μαραντόνα».

11. Ρικάρντο Κουαρέσμα

Ο Πορτογάλος άσος της Μπεσίκτας είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για την περίοδο συνύπαρξής του με τον συμπατριώτη του στην Ίντερ: «Αυτό που μετανιώνω πιο πολύ από όλα είναι που πήγα στην Ίντερ. Ένιωθα παραγκωνισμένος από το ρόστερ και ξυπνούσα κλαίγοντας για να πάω στην προπόνηση».

12. Σαμουέλ Ετό

Αν και ο Ετό ήταν ένας από τους παίκτες κλειδιά που οδήγησαν σε επιτυχίες την Ίντερ του Μουρίνιο, όταν βρέθηκαν και πάλι στην Τσέλσι ο «Special One» μίλησε πολύ υποτιμητικά για τον Καμερουνέζο: «Έχω τον Ετό, όμως είναι 32 χρονών, ίσως 35. Ποιος ξέρει;». Όταν λίγο αργότερα ο Ετό σκόραρε ένα γκολ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», το πανηγύρισε παίρνοντας το μπαστούνι από το σημαιάκι του κόρνερ, παριστάνοντας τον ηλικιωμένο, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για τον προπονητή του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x