sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Όταν ο φωτογράφος Βαλβέρδε έκανε μοντέλα τους Ντάρκο, Αβραάμ και Τζεμπούρ (pics)

Δύο αγάπες έχει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Η μία είναι η μπάλα και η άλλη η φωτογραφία. Ο «Τσινγκούρι» είναι ένας αληθινός καλλιτέχνης με τις φωτογραφίες του να έχουν εξαιρετικές κριτικές.

Από τη μέρα που ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανέλαβε την Μπαρτσελόνα, οι Ισπανοί ανακαλύπτουν αρκετές πτυχές του χαρακτήρα του και της προσωπικής του ζωής που δεν είχαν... προσέξει ως τώρα. Διότι η Μπιλμπάο είναι κορυφαίο κλαμπ, αλλά όταν γίνεσαι προπονητής της Μπάρτσα σε προσέχουν περισσότερο, ακόμα και αν σε ξέρουν.

Στην Ισπανία λοιπόν, δεν είναι λίγα τα Μέσα που έχουν ασχοληθεί με τη δεύτερη αγάπη του Ερνέστο, την οποία εμείς στην Ελλάδα γνωρίζουμε αρκετά καλά. Πρόκειται για την φωτογραφία, η οποία είναι το αγαπημένο χόμπι του «Τσινγκούρι» και το μέσο με το οποίο χαλαρώνει και ξεφεύγει από την κούραση.

Όταν ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό, είχε παρουσιάσει στην Αθήνα και την προσωπική του έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Medio Tiempo» που σημαίνει... ημίχρονο και μάλιστα είχε συγκεντρώσει εγκωμιαστικές κριτικές από τους ειδικούς.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φωτογραφίες στις οποίες έχει μετατρέψει σε... «μοντέλα» ποδοσφαιριστές του. Στην έκθεση του λοιπόν υπήρχαν εξαιρετικά πορτρέτα με πρωταγωνιστές τους Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Ράφικ Τζιμπούρ, από την εποχή που ήταν παρέα στον Ολυμπιακό.

Στο πρόλογο μάλιστα του λευκώματος που έχει εκδώσει, ο Ισπανός συγγραφέας, Μπερνάρντο Ατσάγκα, γράφει για τον... φωτογράφο Βαλβέρδε ότι οι φωτογραφίες του παρουσιάζουν έναν κόσμο που δεν είναι ούτε σπίτι, ούτε πατρίδα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει... «Φωτογραφίες που παρουσιάζουν έναν κόσμο που δεν είναι ούτε σπίτι, ούτε πατρίδα. Με ξενοδοχεία, αεροπλάνα, λεωφορεία, γήπεδα, τουριστικές περιοχές και γενικά μοναχικά μέρη, μέρη στα οποία οποιοσδήποτε θα αισθανόταν μόνος. Μοιάζουν μοναχικοί, μάλιστα, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που εμφανίζονται σε αυτές…»

Όσον αφορά τον ίδιο τον Ερνέστο Βαλβέρδε, στην έκθεση του που είχε παρουσιαστεί στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2012 είχε δηλώσει στην κάμερα της Nova... «Είναι φωτογραφίες που έχουν να κάνουν με διάφορα κομμάτια της ζωής μου. Υπάρχουν φωτογραφίες απ’ την προσωπική μου ζωή, απ’ τα μέρη που έχω επισκεφθεί. Το Ρέντη ήταν ένα μέρος στο οποίο βρισκόμουν κάθε ημέρα. Οι ποδοσφαιριστές ήταν μέρος της ζωής μου. Οπότε έχω διαλέξει και κάποιες με αυτούς».

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner


inner

inner

Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x