sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Τι κάνει ο Ολυμπιακός κόντρα στους Τούρκους (video)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Οσμανλίσπορ στο Καραϊσκάκη και το sportfm.gr θυμάται τις βραδιές που οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν αντιμέτωποι με τουρκικές ομάδες.

Βήμα πρόκρισης θα ψάξει απόψε το βράδυ ο Ολυμπιακός, που φοράει το ευρωπαϊκό του κοστούμι και υποδέχεται την Οσμανλίσπορ.

Οι «Οθωμανοί» είναι η τρίτη τουρκική ομάδα που βρίσκεται στο δρόμο των «ερυθρολεύκων» στα κύπελλα Ευρώπης, με τον Ολυμπιακό να μετρά μόλις μία νίκη κόντρα σε τουρκικές ομάδες.

Η πρώτη φορά που οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν τούρκικη ομάδα, ήταν κάπως περίεργη. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την Μπεσίκτας την περίοδο 1958-59, αλλά οι Τούρκοι είχαν πάρει την πρόκριση άνευ αγώνων, εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.

Ο Ολυμπιακός τότε, αρνήθηκε να αγωνιστεί με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης να παίρνει την πρόκριση στα χαρτιά.

Οιι «ερυθρόλευκοι» συνάντησαν Τούρκους στον δρόμο τους στα Κύπελλα Ευρώπης, τη σεζόν 2003-2004 στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε η ομάδα του Πειραιά ήρθε αντιμέτωπη με τη Γαλατασαράι.

Ο Ολυμπιακός, είχε ηττηθεί στην Πόλη με 1-0, αλλά στην Αθήνα, έκανε πάρτι σε μια από τις πιο σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές του.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το επικό 3-0 στη Ριζούπολη με σκόρερ τους Μαυρογενίδη, Καστίγιο και φυσικά τον Ζιοβάνι και την απίστευτη λόμπα του με την οποία είχε στείλει τον Μοντραγκόν για... τσάι.



Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε ξανά την Γαλατά τη σεζόν 2008-2009, όταν σε μονό ματς για το Κύπελλο UEFA ηττήθηκε με 1-0.



Επιμέλεια: Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x