sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Τop 11 Ραϊόλα VS Τop 11 Μέντες

Οι «βασιλιάδες» της μεταγραφικής αγοράς, ο Ιταλός Μίνο Ραϊόλα και ο Πορτογάλος Ζόρζε Μέντες, σε μία «μάχη» για το ποιος μπορεί με τους παίκτες που εκπροσωπεί να συνθέσει την καλύτερη ενδεκάδα!

Πλούσιοι και ισχυροί, οι πραγματικοί βασιλιάδες της ποδοσφαιρικής αγοράς της νέας χιλιετίας είναι οι μάνατζερ, περισσότερο ακόμα και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.

Άνθρωποι ικανοί να μετακινήσουν τους παίκτες που εκπροσωπούν από ένα τοπ σύλλογο σε ένα άλλο κορυφαίο κλαμπ, κάνοντας τους ιδιοκτήτες των ομάδων να βγάλουν από τα τα ταμεία υπέρογκα ποσά και να κάνουν «τρέλες» για τα νέα «στολίδια» που επιθυμούν να κάνουν δώρο στους οπαδούς.

Οι κυρίαρχοι των αγορών δεν είναι άλλοι από τους Μίνο Ραϊόλα και Ζόρζε Μέντες, αυθεντικοί μάνατζερ, ικανοί να διαχειριστούν το μοντέρνο ποδόσφαιρο και να επιβληθούν στις διαπραγματεύσεις.

Το πιο πρόσφατο μεγάλο μεταγραφικό «χτύπημα» δεν είναι άλλο από την μετακίνηση του Ρομέλου Λουκάκου από την Έβερτον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι μίας «τερατώδους» υπογραφής ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ, καθιστώντας τον Ραϊόλα «Βασιλιά των μεταγραφών 2017», περιμένοντας ωστόσο την «απάντηση» του alter ego του, Ζόρζε Μέντες.

Βάζοντας σε σύγκριση αυτούς τους δύο πραγματικούς «Κολοσσούς» του κόσμου του ποδοσφαίρου και προσπαθώντας να καταγράψουμε τους έντεκα καλύτερούς τους, μαζί με τον απαραίτητο πάγκο, το αποτέλεσμα είναι πραγματικό ενδιαφέρον.

Επιλέγοντας με ένα σύστημα 3-4-3 επιθυμώντας να προωθηθεί το επιθετικό παιχνίδι, η «ομάδα Ραϊόλα» και η «ομάδα Μέντες» παρουσιάζονται ως δύο «χρυσές» ομάδες, πλούσιες σε ταλέντο και με γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς.

«Ομάδα Ραϊόλα»

Μία κορυφαία ομάδα ξεκινά από τον τερματοφύλακα και αυτή του Ιταλού μάνατζερ διαθέτει έναν από τους καλύτερους του κόσμου, που δεν είναι άλλος από τον «Τζίτζιο» Ντοναρούμα για τον οποίο ο Ραϊόλα κατάφερε να εξασφαλίσει νέο συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 6 εκατομμύρια ευρώ έως το 2021 και ρήτρα ύψους 75 εκατομμυρίων!

Η αμυντική γραμμή είναι ικανή, δίχως όμως τον παίκτη που κουβαλά ξεχωριστή λάμψη, ενώ στο κέντρο δεσπόζει η φιγούρα της ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία του αθλήματος μέχρι σήμερα, του Πολ Πογκμπά, ο οποίος συνθέτει δίδυμο με τον εξαιρετικό Μιλέζ Ματουιντί. Στα άκρα συναντάμε τον Αρμένιο Χένρικ Μικιταριάν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Τζάκομο Μποναβεντούρα της Μίλαν.

Η γραμμή κρούσης; Φωτιά! Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο αναγεννημένος στη Νις Μάριο Μπαλοτέλι και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρομέλου Λουκάκου. Να μην ξέρεις ποιον να πρωτομαρκάρεις!

inner

Στον πάγκο βρίσκεται το μέλλον! Μόισες Κιν (της Γιουβέντους), Χακίμ Μαστούρ, Τζάστιν Κλάιφερτ αλλά και Ρομέρο, Σάλαμον, Τετέ και Ελ Καντούρι συνθέτουν μία καταπληκτική 18άδα.

«Ομάδα Μέντες»

Στο τέρμα συναντάμε τον τερματοφύλακα του μέλλοντος Έντερσον, ο οποίος μεταγράφηκε πριν από λίγες ημέρες από την Μπενφίκα στη Μάντσεστερ Σίτι έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Η άμυνα δεν λάμπει ούτε εδώ με το όνομα που ξεχωρίζει να είναι αυτό του νέου αποκτήματος της Μπεσίκτας Πορτογάλου Πέπε, για να περάσουμε στο κέντρο που «μαγνητίζει»! Ρενάτο Σάντσες, Μπερνάντο Σίλβα, για τον οποία η Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα δαπάνησε αυτό το καλοκαίρι 50 εκατομμύρια ευρώ στη Μονακό για να τον φέρει στο Μάντσεστερ, Άνχελ Ντι Μαρία και Χαμές Ροντρίγκες!

Όσο για την επίθεση; Ίσως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου, Κριστιάνο Ρονάλντο, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μίλαν και συμπαίκτης του CR7 στην εθνική Πορτογαλίας Αντρέ Σίλβα αλλά και ο Ντιέγκο Κόστα!

inner

«Γεμάτος» και εντυπωσιακός ο πάγκος στον οποίο κάθονται οι Τιάγκο Σα, Σεμέδο, Γκαράι, Ανντρέ Γκόμες, Ρούμπεν Νέβες, Φαλκάο και Κουαρέσμα.

Ποιος κερδίζει στο μπρα- ντε- φερ; Τα συμπεράσματα δικά σας!

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x