Επικαιρότητα

Θεοχαρόπουλος: Πανικός της κυβέρνησης η απαγόρευση πρόσβασης σε έγγραφα

«Να μας πει ο κ. Τσίπρας αν έχει κάποιο όριο σε αυτή τη συγκυβέρνηση (…) η ανοχή κάποτε σημαίνει συνενοχή. Θα είναι μαύρη κηλίδα για ΣΥΡΙΖΑ που ανέχτηκε τέτοια φαινόμενα»

Για πανικό της κυβέρνησης, και προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, όσον αφορά την υπόθεση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία έκανε λόγο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στον απόηχο του «μπλόκου» στους βουλευτές της πρόσβασης στα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση.

Την Τετάρτη, το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε με φυλάκιση όσους διαρρέουν απόρρητα έγγραφα, «φωτογραφίζοντας» τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής σφράγισε και παρέδωσε τα έγγραφα στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι «είχαμε μια προγραμματισμένη συζήτηση για την επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ για τη Σαουδική Αραβία, ζητήσαμε να δούμε τα έγγραφα -μόνο να τα δούμε όχι να τα πάρουμε- και αποφασίστηκε ούτε να δοθούν για ανάγνωση». «Είμαι και μέλος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής… Ποτέ δεν έχει διαρρεύσει κάτι από την Επιτροπή, πρόκειται για πανικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Ο κ. Καμμένος μας αφήνει άφωνους... Πέρυσι τον Ιανουάριο ήρθε διακρατική συμφωνία για πώληση βλημάτων αντί 66 εκατ. ευρώ στη Σαουδική Αραβία… Τις διαδικασίες ο κ. Καμμένος τις έκανε με μεσάζοντα που η Σαουδική Αραβία είπε ότι δεν εκπροσωπεί τη χώρα, και πάγωσαν οι διαδικασίες, έτσι χάθηκαν λεφτά» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ο μεσάζοντας είναι έμπορος οπλών, έχει καταδικαστεί για λαθρεμπόριο όπλων».

Έτσι χαθήκαν λεφτά, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενώ ο κ. Καμμένος προπηλάκισε ανώτατους αξιωματικούς και διπλωμάτες.

«Η υπόθεση πήγε στη δικαιοσύνη, η εισαγγελέας παρήγγειλε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και θα μας πει αν υπάρχουν ευθύνες (…) πρώτον, έχουμε δικαστική διερεύνηση, και δεύτερο θέμα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, δεν μπορεί να διαχειριστεί ο κ. Καμμένος το μείζον θέμα της εθνικής άμυνας της χώρας» επισήμανε ο κ Θεοχαρόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, «αντί να κοιτούν τις ευθύνες του κ. Καμμένου ψάχνουν να επιρρίψουν ευθύνες αλλού. Δυστυχώς για τη χώρα ο επικίνδυνος Καμμένος βρίσκεται σε ευαίσθητη θέση, έπρεπε να τον έχει αποπέμψει από καιρό ο Τσίπρας».

«Να μας πει ο κ. Τσίπρας αν έχει κάποιο όριο σε αυτή τη συγκυβέρνηση (…) η ανοχή κάποτε σημαίνει συνενοχή. Θα είναι μαύρη κηλίδα για ΣΥΡΙΖΑ που ανέχτηκε τέτοια φαινόμενα» επισήμανε ο βουλευτής.

Η Νέα Δημοκρατία θα καλοδεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή τη Δευτέρα, ώστε να ακούσει και τη δική του απολογία για τις προσπάθειες του Πάνου Καμμένου για πώληση βλημάτων του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x