Σταύρος Χονδροθύμιος

Τι τελικός θεέ μου!

Δεν κέρδισε μόνο ο Παναθηναϊκός τον τίτλο του Λιγκ Καπ, κυρίως κέρδισε το βόλεϊ με το παιχνίδι που μας χάρισαν οι δύο «αιώνιοι».

Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε έναν ακόμα συγκλονιστικό τελικό χτες, αλλά αυτό που παρακολουθήσαμε στο κλειστό του Αγίου Θωμά, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τι άλλο να ζητήσεις από έναν αγώνα που είχε υπέροχο θέαμα, εξαιρετική διακύμανση σκορ και συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων; Είναι αδύνατον να παρακολούθησε κάποιος αυτόν το τελικό και να μην αγάπησε το άθλημα!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο «χρυσό» σετ επί του Ολυμπιακού και σήκωσε τρόπαιο μετά από δέκα χρόνια. Η ομάδα του Ανδρεόπουλου, μπήκε με φόρα στο δεύτερο τελικό , κατέκτησε τα δύο πρώτα σετ και έδειχνε έτοιμη να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου. Όμως ο Ολυμπιακός ήταν εκεί, βρήκε τις λύσεις από τον πάγκο αλλά και τα ψυχικά αποθέματα και γύρισε το ματς. Δεν είναι εύκολο σε έκτος έδρας ματς, να χρειάζεσαι 4 σερί νικηφόρα σετ και να πιστέψεις στην ανατροπή. Αν κάποια ομάδα όμως μπορούσε να το κάνει , αυτήν είναι σίγουρα ο Ολυμπιακός, με τις παραστάσεις, τη φανέλα και το βάθος πάγκου που διαθέτει.

Η ιστορία του ματς αλλάζει από τη στιγμή που ο Μουνιόθ, περνάει στον αγωνιστικό χώρο τους Κουμεντάκη και Ανδρεάδη. Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφαρίζουν το ματς σε 2-2 και στη συνέχεια κάνουν την ολική ανατροπή. Στο τάι μπρέικ ο Ράπτης (που είχε παίξει καταλυτικό ρόλο στη νίκη του πρώτου ματς) παρά το γεγονός ότι ήταν με πυρετό πήρε χρόνο συμμετοχής, χωρίς όμως να καταφέρει να ανακόψει την ορμή του Ολυμπιακού.
Στο «χρυσό» σετ η ομάδα του Μουνιόθ, έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της προηγήθηκε με 6-3 και όλα έδειχναν ότι θα κατακτούσε έναν ακόμα τίτλο και μάλιστα με τρόπο εμφατικό. Όμως το «πράσινο» σερί 5-0, έφερε το σετ στο 8-6 και με τον Τσάτσιτς να παίρνει πάνω του το ρόλο του ηγέτη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε και συνάμα τερμάτισε τη δεκαετή περίοδο… ανομβρίας. Ο Μαυροβούνιος διεθνής, επιβεβαίωσε ουσιαστικά όλους αυτούς που μέσα στην σεζόν, έλεγαν ότι με την απόκτηση ενός δυνατού ξένου, ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να μπει γερά στη διεκδίκηση των τίτλων.

Το ζητούμενο όμως για το ελληνικό βόλεϊ δεν είναι αυτό, αλλά ότι οι «πράσινοι» έκαναν τη μεγάλη επιστροφή, άφησαν πίσω τα εξαιρετικά δύσκολα χρόνια και μπαίνουν ξανά στο κυνήγι των τίτλων, κοιτώντας τους υπόλοιπους διεκδικητές στα μάτια. Αυτό από μόνο του , δίνει άλλη αίγλη στο άθλημα. Πλέον, σπάει το δίπολο Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και αν συνυπολογίσει κάποιος και τη δυναμική παρουσία του Φοίνικα Σύρου, μιλάμε για 4 διεκδικητές του πρωταθλήματος. Βέβαια, δεν είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες , αλλά οι ημιτελικοί και οι τελικοί του πρωταθλήματος, φαντάζουν πιο συναρπαστικοί από πότε.

Το βόλεϊ όμως δεν κέρδισε μόνο επειδή αυξήθηκαν οι διεκδικητές των τίτλων. Αλλά γιατί λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που έχουν ανέκαθεν τα ντέρμπι των «αιωνίων» σε οποιοδήποτε άθλημα, πολύς κόσμος που δεν παρακολουθούσε αγώνες βόλεϊ, στήθηκε μπροστά στην τηλεόραση. Αμέτρητες αναφορές σε σόσιαλ μίντια έγιναν με αφορμή αυτούς τους τελικούς. Η φράση «είχα να δω βόλεϊ από την εποχή των Καζάζη – Τεντζέρη και Μουστακίδη – Τριανταφυλλίδη» έπαιζε… δυνατά χτες και αποδεικνύει το ενδιαφέρον αυτών που αδιαφορούσαν μέχρι πρότινος για το άθλημα.
Η ευτυχής συγκυρία είναι πως μετά από αυτό το ματς, δε γίνεται να μην αγαπήσεις το βόλεϊ, δε γίνεται να μη σε καθήλωσε το θέαμα αλλά και η εξέλιξη του αγώνα, με αποτέλεσμα τους επόμενους μήνες που θα παιχτούν τα μεγάλα ματς τα οποία θα κρίνουν τίτλους, το κοινό να παραμείνει ενεργό.

Αν μάλιστα το ελληνικό βόλεϊ, αξιοποιήσει αυτήν την ευκαιρία και… κεφαλαιοποιήσει όσα συμβαίνουν φέτος, τότε θα ξαναβγεί στην επιφάνεια. Ο τίτλος του Παναθηναϊκού θα ανοίξει την… όρεξη των «πρασίνων» , οπότε του χρόνου λογικά θα εμφανιστούν ακόμα πιο ενισχυμένοι. Μαζί τους θα παρασύρουν και τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ , θα δυναμώσουν κι αυτοί και η επόμενη σεζόν αναμένεται πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ.
Αν οι τελικοί του Λιγκ Καπ άνοιξαν το χορό των μεγάλων αναμετρήσεων , τότε η φετινή συνέχεια σε φάιναλ φορ κυπέλλου και τελική φάση του πρωταθλήματος, είναι ικανή να ξαναγεμίσει γήπεδα, να γραφτούν πολλά παιδιά σε τμήματα βόλεϊ και να ξαναγαπήσει ο κόσμος το άθλημα. Μακάρι αυτήν να είναι η απαρχή μιας νέας λαμπρής περιόδου για το άθλημα στην Ελλάδα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x