Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Της έδειξε πώς της πήρε τον τίτλο

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Λίβερπουλ, τονίζοντας ότι οι «κόκκινοι» έχασαν επειδή δέχθηκαν... φθηνά γκολ.

Oποιος, για κάποιο λόγο, είδε μόνο το πρώτο ημίχρονο αν ακούσει ότι η Λίβερπουλ δέχθηκε τρια γκολ από τη Σίτι, θα του φανεί περίεργο. Ήταν τόσο άνετος ο τρόπος που οι «κόκκινοι» κοντρόλαραν το παιχνίδι σχεδόν σε όλο το πρώτο μέρος, που ένιωθες ότι θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια τουλάχιστον με την ισοπαλία.

Όλη τους όμως η καλή εικόνα, αλλά και η αυτοπεποίθηση κατέρρευσε από μια στιγμιαία αδράνεια του Αλμπέρτο Μορένο, που έκανε το ντεμπούτο του με τη Λίβερπουλ. Δεν μπόρεσε να διώξει σε μια εύκολη απόκρουση του Λόβρεν επιτρέποντας στον Γιόβετιτς να σκοράρει να συνεχίσει το σερί του κόντρα στους «ρεντς». O Mαυροβούνιος ως 19χρονος είχε βάλει γκολ στη Λίβερπουλ με τη φανέλα της Φιορεντίνα σε προ πενταετίας ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Τι έκανε και πριν από ένα μήνα στο τουρνουά των ΗΠΑ και μάλιστα όπως στο χθεσινό παιχνίδι. Με δυο γκολ που ουσιαστικά έκριναν τον αγώνα. Στο 55' με 2-0 τελείωσε μια αναμέτρηση χάρη σε μια υποδειγματική επίθεση της Σίτι και διέλυσε κάθε αμφιβολία για τον νικητή. Η Λίβερπουλ προσπάθησε, αλλά ξεκάθαρες ευκαιρίες δεν είχε. Η άμυνά της δέχθηκε γκολ βγαλμένο από την περσινή σεζόν. Οταν δηλαδή αρκετές φορές έπαιζε ψηλά και οι αμυντικοί δέχονταν μπαλιές στην πλάτη τους.

Κάπως έτσι ο Αγκουέρο που πριν από 30 δευτερόλεπτα είχε μπει αλλαγή έβαλε το τρίτο γκολ. Ο Μπρένταν Ρότζερς έριξε στο ματς παίκτες που αποκτήθηκαν από τη μεταγραφή του Σουάρες. Μάρκοβιτς, Τσαν και Λάμπερτ με τον πρώην φορ της Σαουθάμπτον να βάζει γκολ στο ίδιο γήπεδο όπου προ διετίας πέτυχε το πρώτο του στην Πρέμιερ Λιγκ. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό. Το μόνο εκτός από γκολ της τιμής ήταν ότι αποτέλεσε συνέχεια στο ρεκόρ της Λίβερπουλ να βρίσκει δίχτυα στα 29 από τα 30 τελευταία της παιχνίδια στην Πρέμιερ.

Σε μια συνάντηση όπου αναμετρήθηκαν δυο ομάδες που πέρυσι έβαλαν μαζί 204 γκολ στην Πρέμιερ το γκολ ήταν το μοναδικό που δεν έλειψε. Η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε γιατί αναδείχθηκε την περσινή χρονιά πρωταθλήτρια Αγγλίας. Όσο περνούσε η ώρα έβγαζε την ποιότητα και την καλή της ψυχολογία. Νίκησε -και δίκαια- μια Λίβερπουλ για την οποία το συμπέρασμα ήταν ότι της έλειπε η προσωπικότητα του Σουάρες. Ομως για να είμαστε ρεαλιστές, ο Ουρουγουανός με την τιμωρία που κουβαλάει από το Μουντιάλ και να φορούσε ακόμη τα κόκκινα θα της έλειπε από το χθεσινό ματς. Δεν της έλειψε το γκολ της Λίβερπουλ. Έχασε γιατί δέχθηκε όπως και πέρυσι φτηνά γκολ. Αν αυτό δεν διορθωθεί, τότε ακόμη κι αν ο προβληματικός, αλλά χαρισματικός Μπαλοτέλι προσφέρει επιθετικά, η Λίβερπουλ δεν μπόρει να ελπίζει για τίτλο. Σε αντίθεση με τη Σίτι, που μαζί με την Τσέλσι, είναι ξεκάθαρο ότι έχει τον πρώτο λόγο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x